– Jeg hiver meg ut på noe jeg ikke helt vet alle svarene på enda – Hnytt

Siste:

 Geir Sommerfeldt har byttet ut bilsenteret med de vakre omgivelsene på Fredtun
Geir Sommerfeldt har byttet ut bilsenteret med de vakre omgivelsene på Fredtun

– Jeg hiver meg ut på noe jeg ikke helt vet alle svarene på enda

– Jeg kunne solgt biler i ti år til og hatt det kjempegodt. Men nå vil jeg ut på dypet og kjenne på at dette er noe Gud har kalt meg til, sier Geir Sommerfeldt. Etter 45 år som bilselger blir han daglig leder ved leirstedet Fredtun.

SKUDENESHAVN: Mange karmøybuer har et tett forhold til leirstedet som ligger helt nede i den røffe sjøkanten sør-øst på Karmøy. Her har hundrevis av elever vært på leirskole gjennom årenes løp. Andre har feiret St. Hans, mens noen har tatt turen innom for å hilse på kaninene, som i mange år var en attraksjon i seg selv.

Geir Sommerfeldt sitt første møte med Fredtun var for snart 50 år siden da det første bygget på leirstedet ble reist på dugnad.

– Jeg var med å la torv på taket her, sier han og peker på det grønne gresset som pryder den mørke trebygningen som blant annet inneholder storstue med peis og klassiske møbler.

Her han mang en samling funnet sted gjennom årenes løp, og flere skal det bli fremover, om Sommerfeldt får realisert de mange planene han har for leirstedet.

Aktiviteter fra morgen til kveld

59-åringen forteller at han ønsker å etablere et dagsenter for ungdom på området med et bredt spekter av aktiviteter, og at leirstedet kan bli et sted hvor man kan komme og slappe av i den harmoniske naturen. Her vil han skape et tilbud til barn og ungdom i nærmiljøet som sliter eller trenger støtte i hverdagen. Og muligens vil Sommergospel gjennoppstå i ny drakt på området etterhvert som brikkene faller på plass.

– Jeg ser for meg at vi må gjøre Sommergospel på en annen måte fremover. Jeg tenker meg Sommergospel for barn og ungdom, men jeg vet ikke helt enda. Jeg vil ikke springe for fort og det er bedre å ta en pause et år og se om det er en ny type eller form vi kan gjøre, sier han.

Jubileum

Neste år skal det feires at Fredtun er 50 år gammelt og Sommerfeldt ser for seg at dette kan være en gyllen anledning til å lansere noe nytt. Samtidig er han opptatt av å samle ressurser som har hjerte for stedet og at de sammen kan legge strategi for hvordan området skal utvikles.

– Det er en veldig god dugnadsgjeng som har holdt det gående her i mange år og som har gjort en fantastisk innsats. Det er viktig å få med flest mulig for at dette skal lykkes, understreker han.

(Saken fortetter under bildet)

Neste år har Fredtun 50 års jubileum, noe som vil bli markert på flere måter.

Et kall

Mens det for mange kom som en overraskelse at Sommerfeldt skulle gå fra bilselger gjennom 45 år til å bli ansvarlig for Fredtun, mener han selv at prosessen har vært naturlig.

– Jeg kunne solgt biler i ti år til og hatt det kjempegodt. Men nå vil jeg ut på dypet og kjenne på at dette er noe Gud har kalt meg til, sier han.

Sommerfeldt legger ikke skjul på at det har vært en prosess over tid som brakte ham til Fredtun, og at det oppleves som et kall å kunne bruke stedet til å skape et pusterom for dem som trenger det i Karmøy.

– Jeg hiver meg ut på noe jeg ikke helt vet alle svarene på enda, men opplever at Gud har kalt meg til å gjøre dette, gjentar han.

(Saken fortsetter under bildet)

Søndagskos med grilling og lek. Sommerfeldt gleder seg over at folk benytter seg av leirstedet og ønsker alle velkommen.

Familieleir

Blant hjertesakene er å kunne arrangere sommerleirer som familier som ikke har økonomi til å reise på ferie. Her ønsker han å legge til rette for at store og små kan få skape sommerminner de tar med seg videre på jobb og skole.

– Jeg vet at det står mange i kø hos Frelsesarmeen og andre som arrangerer familieleirer og håper at vi kan få gi noen av dem et tilbud, sier han.

Intimkonserter

Sommerfelt tar oss videre med til det lille kapellet som ligger med store vindusflater og utsyn ned mot utløpet til Karmsundet. Her har man utsikt både til passerende båter og brusende sjøsprøyt, under samlingene. 

– Det hadde vært fint å kunne holde åpent her et par timer om dagen slik at folk kan få komme her og søke ro og stillhet. Jeg tenker også at vi her kan arrangere intimkonserter, gjerne etterfulgt av en bedre middag.

(Saken fortsetter under bildet)

I det intime kapellet helt i sjøkanten ønsker Sommerfeldt å skape flere aktiviteter fremover.

Kaniner?

Men før nye aktiviteter innføres er det en ting Sommerfeldt vet at han må få på plass igjen på Fredtun;

– Kaninene må på plass igjen ganske fort. Vi planlegger å lage til en kanin-gård og kanskje kommer det noen høns også, lover han.

Populær lekeplass. Her vil det også komme kaniner, høner og kanskje en liten klatrepark om ikke så lenge.