Har mottatt DNA-analyser i Birgitte-saken – Hnytt

Siste:

Birgitte Tengs.
Birgitte Tengs.

Har mottatt DNA-analyser i Birgitte-saken

DNA-prosjektet har vært en omfattende, kostbar, dynamisk og tidkrevende prosess.

BIRGITTE-SAKEN: Høsten 2017 ble det igangsatt et DNA-prosjekter der DNA-analyser av av tidligere utestet biologisk materiale og retesting av tidligere prøver ble sendt til GMI i Innsbruck, Østerrike.

Nå har politiet mottatt analyseresultatetene.

– Vi mottok nylig analyseresultatene, og vi går nå grundig gjennom rapporten. Som vi har sagt tidligere, kommer vi ikke til å kommentere analyseresultatene før vi har vurdert disse nøye og eventuelt foretatt nødvendige etterforskningsskritt i saken, opplyser påtaleansvarlig, politiinspektør Lars Ole Berge i Sør-Vest Politidistrikt i en pressemelding sendt ut torsdag ettermiddag.

Politiet opplyser videre at arbeidet vil være tidkrevende, og vil trolig ikke komme med mer informasjon om resultatene før høsten 2019.

Har kommet inn over 2100 tips

Siden drapet skjedde tilbake i 1995 har det kommet inn over 2100 tips i saken. Etter at etterforskningen startet i 2017 har det kommet inn over 160 nye tips.

– Mange av disse kom inn i forbindelse med dokumentaren som gikk på TV2. Tipsene har blitt forløpende blitt vurdert, og noen av disse har ført til etterforskningsskritt. Tipsene har imidlertid ikke ført til noe gjennombrudd i saken, skriver politiet videre i pressemeldingen.