Fra Game of Thrones til filminnspilling på Sandve – Hnytt

Siste:

Wolfie Hughes, her på hesteryggen på Sandvesanden, er kjent fra blant annet TV-serien Game of Thrones.
Wolfie Hughes, her på hesteryggen på Sandvesanden, er kjent fra blant annet TV-serien Game of Thrones.

Fra Game of Thrones til filminnspilling på Sandve

SANDVE: Førstkommende mandag er det duket for premiere på sesong åtte av den populære fantasy-serien Game of Thrones.

En av dem som medvirker i den amerikanske serien er Wolfie Hughes. I dag var kampkoordinatoren på plass på Sandvesanden hvor han blant annet red på en hest under innspillingen av den kommende vikingfilmen som skal vises på Norges nye høyteknologiske opplevelsessenter, The Viking Planet i Oslo sentrum.

Autentisk

Kreativ leder for prosjektet, Erik Gustavson mener omgivelsene på Sandve er perfekte i forhold til å formidle en autentisk vikinghistorie. 

– Her er man midt i vikingsagaene. På denne stranden så det omtrent akkurat slik ut for 1000 år siden, og det vi filmer her i dag med en vikingleir som blir angrepet kunne ha skjedd for 1000 år siden, sier Gustavson.

I løpet av de kommende dagene skal de også spille inn en rekke scener på Bukkøy, hvor et stort antall lokale statister deltar på opptakene.

(Saken fortsetter under bildet)

En stor stab med blant annet kreativ leder, Erik Gustavson (sittende ved kamera) under opptakene på Sandvesanden.

God reklame

Den kommende filmen er Nordens første 270 graders-film og skal etter planen også vises når The Viking Planet etablerer opplevelsessenter i Haugesund sentrum. I tillegg planlegges det å vise filmer andre steder i verden, sier Gustavson som tror vikingscenene fra Karmøy vil være god reklame for kommunen. 

  – Jeg tror dette vil bidra til å skape stort besøk, mye reiseliv. Dere har  flyplass og mange forutsettinger for å hente inn mange flere mennesker, sier han. 

Episenter

Erikson karakteriserer Karmøy som selve episenteret for den norske vikinghistorien og har blitt godt kjent i området gjennom arbeidet med filmprosjektet.

– Vi setter denne landsdelen i direkte forbindelse med vikingtiden i Norge med mål om å få verden til å oppdage Haugalandet, oppdage Haugesund og oppdage den vakre naturen, kulturen, menneskene og tradisjonene som finnes her, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Kunnskap

Forventningene er også store til at det kommende opplevelsessenteret som skal etableres like ved Oslo rådhus vil bli en stor attraksjon.

The Viking Planet skal være et opplevelsessenter hvor mennesker fra hele verden skal kunne lære om vikingtiden. Senteret skal være en historisk kunnskapskilde for både turister, lokalbefolkningen så vel som for skoler. Vi har derfor valgt å gjøre alt innhold på senteret tilgjengelig på mer enn ti språk, sier CEO for The Viking Planet, Rasmus Ramstad.

Tilstede i filmen

Både han og kreativ leder Erik Gustavson mener publikum vil få en helt unik opplevelse når de skal se den ferdige filmen ved bruk av nye teknologiske hjelpemidler.

– Volumetric Capture VR gir en enda sterkere følelse av å være til stede i selve handlingen. Omgivelsene i vår fortelling som varer i ti minutter, er basert på tusenvis av høyoppløselige stillbilder fra Haugalandet, og publikum er omgitt av ekte skuespillere som opptrer i handlingen. Alt dette er programmert i spillmotoren UnReal. Man skal få følelsen av å være med på et virkelig vikingtokt sammen med ekte vikinger for over tusen år siden, forteller kreativ leder Erik Gustavson.