Åkra møter FK Haugesund i cupen – Hnytt

Siste:

Daniel Kvalvågnes.
Daniel Kvalvågnes.

Åkra møter FK Haugesund i cupen

Åkra får lokal stormotstand i første runde av cupen.

ÅKRA: Det er duket for et realt vestlandsoppgjør når Åkra tar imot FKH på Åkra stadion.

Det ble klart etter at kampoppsettet for første runde ble offentliggjort torsdag klokken 14.

– Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Det lå vel litt i kortene at det blir FK Haugesund. Litt av kriteriene for første runde i NM er at det skal være minst mulig avstand og eliteserielag skal spille borte. Men det blir kjekt. Da kommer Jostein og gjengen til Åkra. Da skal vi lage fest, sier daglig leder, Helge Hammersland til Karmøynytt rett etter at han har fått vite motstanderen.

– Da blir det korpsmusikk, cheerleading, Åkrasangen blir spilt live og sponsortreff. Vi skal lage en fest. Vi begynte å tenke litt på det etter at vi kvalifiserte oss, forteller Hammersland videre.

– Hvor mange folk håper du på?

– Får vi tusen betalende tilskuere så er vi happy. Da må vi bestille et par tusen Kanutta-pølser, tenker jeg. Såpass offensive må vi være, smiler han.

Kjekt med Jostein

At årets FKH-utgave ledes av åkrabuen Jostein Grindhaug gjør kampen ekstra spesiell.

– Det er i hvert fall en kamp som han ikke kan tape. Det er et potensielt bananskall. Fotballen er uforutsigbar, men jeg tror nok at Jostein tenker at det er kjekt at FKH kommer her og lager folkefest på Åkra, som den åkrabuen han er. Jeg tror det blir en vinn-vinn-situasjon, avslutter Hammersland.

Daglig leder Helge Hammersland håper på folkefest i Åkra idrettspark.