Karmøynytt blir heldigital – Hnytt

Siste:

Karmøynytt blir heldigital.
Karmøynytt blir heldigital.

Karmøynytt blir heldigital

Etter en lang prosess har styret i Medieselskapet Karmøynytt besluttet at det i fremtiden kun skal satses på digitale medier.

MEDIER: Karmøynytt opplever at leserne benytter seg mer og mer av de digitale mediene, og ser at dersom en skal være levedyktig videre så må det satses hardere på disse mediene. 

Som et resultat av denne beslutningen vil papirutgaven av Karmøynytt ha sin siste utgivelse 25. april 2019.

 – Ved å kun ha fokus på nettavisen vil vi kunne bruke alle våre ressurser mot den, og kunne tilby et enda bedre produkt. Vi skal i enda sterkere grad være en del av karmøybefolkningens hverdag, sier daglig leder, Jarle Tollaksen.

– Vi skal nå gi enda mer og bedre saker til befolkningen, både i form av tekst, bilder og video. 

Vemodig men nødvendig

Tollaksen legger ikke skjul på at det er trist at papiravisen, som så dagens lys i januar 2011, nå blir lagt ned.

– Vi synes det er trist at vi ikke har mulighet til å gi ut papiravis til befolkningen på Karmøy lengre, men ser at en digital satsing kan gi enda mer og bedre lokaljournalistikk til karmøybuen, sier Tollaksen.

Blir abonnentsavis på nett

Karmøynytt digitalt vil også få en ny ’look’ fra og med 1. mai, og vil bli en abonnentsavis på nett.

– Vi håper karmøybuen anser Karmøynytt som så viktig for dem at de ser verdien i å tegne et abonnement. For vi skal skape enda mer og enda bedre og spennende lokalt innhold.

Karmøynytt har frem til nå kun levd av lokale annonsører og får ikke pressestøtte. Tollaksen ser at når flere og flere bedrifter bruker digitale markedsmuligheter så har ikke papiravisen lenger livets rett. 

– En levende nettavis derimot gir også våre bedriftskunder flere og bedre muligheter. Vi håper dette gjør at våre annonsører også er med oss videre, sier Tollaksen.

– Det er et samlet styre som står bak denne avgjørelsen, og ser store muligheter i fremtiden for at Karmøynytt skal kunne utvikle seg til å bli den viktigste informasjonskilden til innbyggerne, sier styreleder Bjørn Oddvar Madsen på vegne av styret.