– Det er et prosjekt som alle har sett må frem – Hnytt

Siste:

Helge Thorheim, Kjell Røyset og Øystein Grønhaug.
Helge Thorheim, Kjell Røyset og Øystein Grønhaug.

– Det er et prosjekt som alle har sett må frem

POLITIKK: Under forrige formannskapsmøte orienterte rådmann Vibeke Vikse Johnsen om budsjettet i Karmøy kommune.

Der fortalte hun blant annet at Karmøy kommune har behov for å skaffe nye inntekter.

Karmøynytt møtte Helge Thorheim og Kjell Røyset fra Karmøylista og grunneier Øystein Grønhaug ved Eikjevegen, der det er regulert inn 1.700 boliger i kommuneplanen.

– Det at vi trenger andre inntekter enn det vi har i dag – da tenker jeg med en gang på dette store området her som ligger tomt. Det er klart å sette i gang, sier Thorheim.

Det som setter en stopper for utbyggingen er at nåværende Eikjeveg ikke er bygget for økt trafikk.

– Det er viktig at når vi nå starter på ny periode at vi står virkelig på for å få ny vei realisert, sier Thorheim videre.

– Dette er et prosjekt som alle har sett må frem. Nå må en sørge for at det blir bygget, fortsetter han, og håper på fortgang.

– Ikke optimale veiforhold

Øystein Grønhaug eier rundt 50 prosent av området, og tok over golfbanen i nærheten for rundt tre år siden.

– Vi visste at det var en utfordring. Vi overtok den ikke for at det skulle være noe butikk, men bygda trenger det. Omgivelsene i fremtiden trenger grønne lunger. Vi jobber voldsomt for å rekruttere nye spillere og å ta vare på de som spiller, men per i dag, med Eikjevegen, så er det vanskelig for de som spiller golf, sier han.

– Hvordan da?

– En skal jo inn og ut for å spille. Det er ikke optimale veiforhold, men det er hovedsakelig bygda som trenger vei. Det som er fantastisk her, er at du kan bygge rundt 1.700 boenheter som gjør veien voldsomt matnyttig for Karmøy kommune, sier han videre.

– Dette blir ikke bygget på en dag. Det vil jo være en utbyggingsperiode over tid, skyter Thorheim inn.

Grønhaug ser også at området kan være attraktivt for flere.

– Eikjevegen trenger vi. Det er nærhet til Haugesund sentrum og Karmøy. Vi er jo et knyttepunkt. Det er veien som trengs, sier han.

Thorheim nikker seg enig.

– Området er optimalt plassert på Hauglandet, ved at det er kort vei til Tysværs arbeidsplasser, Haugesunds arbeidsplasser og Karmøys arbeidsplasser. Ellers er det et lunt og fint sted, kommenterer Thorheim.

Eikjevegen.

Jobber med utbyggerne

Rådmann Vibeke Vikse Johnsen forteller til Karmøynytt at reguleringsplan for ny Eikjeveg er nå vedtatt både i Karmøy 14.05.18 og i Haugesund 13.03.19, og at Karmøy kommune jobber nå med utbyggerne i området.

– Det som vi skal jobbe med nå, er å få en områdeplan for det området, forteller Vikse Johnsen.

– Det er ingen konkrete byggeprosjekter som er igangsatt per i dag. Men kommunen gjør det vi kan for å legge til rette for at det skal være mulig, fortsetter hun.

Vikse Johnsen opplyser at befolkningen i Karmøy har gått ned med 82 personer i år, og at en ønsker å bremse utviklingen.

– Vi har et felles arbeidsmarked i Karmøy, Haugesund og Tysvær. Vi må tenke region og at folk vil bosette seg her, og at det er tilrettelagt for å drive næring. Haugalandet må være et attraktivt tilbud for å bo og arbeide, samt kultur og reiseliv, sier hun, og ser at det aktuelle området er attraktivt.

Området ved Eikjevegen.