Karmøygeddon fikk uventet utfordring – Hnytt

Siste:

Festivalsjef, Johnny Angelund Arkivfoto: Ivar Benjamin Østebø.
Festivalsjef, Johnny Angelund Arkivfoto: Ivar Benjamin Østebø.

Karmøygeddon fikk uventet utfordring

KOPERVIK: For rundt to uker siden fikk Johnny Angelund og resten av styret i Karmøygeddon en utfordring de ikke hadde sett for seg i forkant av årets festival.

Hotellskipet «Sandens» som i flere år har har huset festivaldeltakere har meldt avbud, og Angelund har dermed måtte snu seg rundt for å finne alternative overnattingsløsninger for gjestene.

– Vi satt plutselig med nærere 160 stykker som vi måtte finne overnatting til. Vi har fikset hotell til de fleste i Haugesund og setter opp busser slik at de kommer seg frem og tilbake. Vi mangler nå plass til 40 stykker som vi prøver å losjere inn i Kopervik, sier Angelund.

Han håper på en snarlig løsning og at folk i Kopervik hjelper til med å finne alternativ løsning, dersom det blir behov på tampen.

Planlegger festivalby

Festivalsjefen opplyser at de allerede har planene klare for et nytt overnattingstilbud fra og med Karmøygeddon 2020. Der vurderer de å benytte seg av en festivalby som er blitt et populært tilbud i Fest i dalen i Kvinnherad. Denne består av containere som er skreddersydd for formålet og som har plass til opp mot 260 personer.

– I tillegg til dette har vi en bobilcamp som bidrar til at vi blir godt dekket opp fremover, sier han.

Gratiskonserter

Tradisjon tro arrangerer Karmøygeddon kick off to uker før festivalstart. Førstkommende lørdag inviterer de menigheten til gratiskonserter på Ovenpaa i Kopervik, der publikum også får mulighet til å veksle inn billetter til festivalarmbånd og handle inn t-skjorter og annet utstyr som trengs før det hele braker løs den 2. mai.

Angelund forteller at de satser på hele fire band på scenen i løpet av lørdagen. Blant disse er det Åkra-bandet, SABBATH IN BLACK – tribute to Black Sabbath. Forøvrig stiller Pantheon, Heimland og Halcyon Days, på scenen utover kvelden.

– Dette pleier å være en fin dag for oss i Karmøygeddon der det er litt roligere og vi får god tid til å snakke med folk, sier Angelund.

Om drøye to uker er det klart for Karmøygeddon i Kopervik. Arkivfoto: Kent Olsen.