Foretar tekniske undersøkelser av dykkerutstyret – Hnytt

Siste:

Det var i forbindelse med Dykking ved Blikshavn at den 20 år gamle eleven ble skadet. Foto: Øystein Merkesvik
Det var i forbindelse med Dykking ved Blikshavn at den 20 år gamle eleven ble skadet. Foto: Øystein Merkesvik

Foretar tekniske undersøkelser av dykkerutstyret

Sendes til Bergen for undersøkelser i dag.

KARMØY: Politiet vet fortsatt ikke årsaken til dykkerulykken ved Blikshavn torsdag forrige uke, der en 20 år gammel kvinne mistet livet.

Politioverbetjent, Kyrre Lindanger ved Sør-Vest politidistrikt opplyser at elever og en lærer fra Karmøy folkehøgskole som var tilstede under dykkingen er blitt avhørt i saken.

– Vårt fokus er å finne ut hva som har skjedd i denne triste saken. Om det har vært svikt i rutiner eller tekniske årsaker som ligger bak, sier Lindanger.

Sjekker utstyret

Han sier det er for tidlig å si noe om årsaken enda, og at det nå vil bli gjennomført undersøkelser av dykkerutstyret til den omkomne for å prøve å komme nærmere et svar på det som skjedde.

– Det kjøres til Bergen i dette øyeblikk for å underlagt tekniske undersøkelser, sier han.

I følge Lindanger har politiet opprettet en undersøkelse-sak i forbindelse med etterforskningen. Han understreker samtidig at ingen personer er mistenkt eller siktet i saken.

– Det handler nå om å få avdekke årsaken til det som har skjedd og ha et forebyggende fokus, sier han.

– Gode rutiner

Mens politiet tar seg av etterforskningen er det iverksatt en rekke tiltak for å ivareta de øvrige elevene på Karmøy Folkehøyskole. Som Karmøynytt skrev mandag er blant annet Karmøy kommune sitt kriseteam og frivillige fra Karmøy Røde Kors tilstede på skolen.

– Vi har tett kontakt med ledelsen på Karmøy Folkehøgskole og opplever at de har gode rutiner på å ta vare på både elever og ansatte, sier Lindanger.

Flere ulykker

Dykkerulykken der den 20 år gamle skoleeleven mistet livet er ikke den første ved Blikshavn. Senest for to år siden mistet et polsk statsborger livet under dykking i det samme område.

– Det er ikke noe grunn til å tro at det er forhold på stedet som gjør det spesielt utsatt, sier Lindanger.