– Vi har sett frem til denne dagen lenge – Hnytt

Siste:

– Vi har sett frem til denne dagen lenge

Torsdag åpnet Ekta Aktivitetssenter på Vea.

VEA: I januar 2018 startet byggearbeidet til Ekta Aktivitetssenter ved siden av Solstein-bygget på Vea. Desember samme året stod bygget ferdig, og mandag 17. desember tok de ansatte og brukerne i bruk bygget.

På torsdag, etter rundt tre måneder med tilvenning og nye rutiner, ble bygget offisielt åpnet med ordfører Jarle Nilsen som fikk æren av å klippe den røde snoren.

Daglig ansvarlig på Ekta Aktivitetssenter, Inger Lise Kallevik, mener bygget betyr mye.

– Det er veldig stort. Det betyr mye, og vi har sett frem til denne dagen lenge. Vi er to dagsentre som har slått seg sammen til et stort. Det er Norheim og treningsverkstedet på Bygnes. Nå er vi på Vea, så nå har vi fått nye, store og flotte lokaler som er tilrettelagt for brukerne med gode arbeidsrom. Det er spennende, sier Kallevik.

At de to dagsentrene har samlet seg til ett tror Kallevik betyr mye videre.

– Det betyr veldig mye, og det er klart at ting må gå seg til. Nå er vi to brukergrupper og to personalgrupper som har blitt slått sammen til ei gruppe, sier hun, og fortsetter:

– Nå jobber vi mer gruppebasert. Vi har tekstilgruppe, keramikk, verksted og service. Og media og teater, samt kantinegruppe. Det er en litt annen måte å jobbe på, men vi utfolder hverandre og får brukt ressursene på en annen måte.

Ordfører Jarle Nilsen fikk klippe snoren.

Trives godt

Etter at de tok bygget i bruk i desember i fjor har de brukt tiden til hjelp.

– Tiden har vi brukt for å opparbeide gruppene og få gode aktiviteter for de enkelte. Og dette med å bygge gode relasjoner mellom brukere og de ansatte, forteller hun.

– Vi trives veldig godt. Vi har masse kjekke prosjekter som vi tenker i fremtiden. Både brukere gir uttrykk for at de trives og personalet. Vi ser frem til ei lysende fremtid og tror dette skal bli veldig kjekt, sier hun.

Treverkstedet i første etasje.

– Her er det både trygt og godt å være

Ordfører Jarle Nilsen hadde også noen superlativer på lager da han fikk se bygget for første gang.

– Jeg er voldsomt fornøyd. Det er et stort bygg på 1200 kvadratmeter. Det er lyst og det er flotte og glade farger. Her er det både trygt og godt å være, sier han, og legger til at de har sett frem til åpningsdagen.

Han ser mye potensiale i bygget, og er imponert over byggeprosessen

– Her kan de som har aktivitetene sine bli møtt på en god måte. Det er mulighet til å drive flere aktiviteter enn de gjorde tidligere. Det som kanskje er noe av det meste er at her får en samlet fagkompetansen. Vi får alle ressursene under et tak, som gjør det mulig å variere enda mer på oppgavene og enda tettere oppfølging med de individuelle behovene de ulike brukerne har, sier han.

Etter snorklippingen var det tid for en omvisning i bygget, og på turen møtte han «AK» som hadde forberedt seg godt før møtet med ordføreren.

– Det overrasket meg voldsomt. Jeg fikk et lite signal på forhånd at det var ei som hadde hatt litt ekstra bry med å lage ting til meg, så jeg gledet meg til det. Da jeg fikk så mange gaver og så mange ulike ting, så mange hyggelige og gode ord og så mange varme klemmer, så er det et signal på at det er ikke lenge før jeg skal komme meg ned her igjen, for her er det koselig å være, avslutter han.

«AK» overrasket ordføreren med en haug med gaver.
Omvisning i bygget.