– Vi er ikke ferdige enda – Hnytt

Siste:

«Hagland Captain». Foto: Hagland Shipping.
«Hagland Captain». Foto: Hagland Shipping.

– Vi er ikke ferdige enda

Administrerende direktør Arne W Aanensen er lettet over at hele mannskapet ombord kom seg i sikkerhet, men forteller at de ikke er ferdige enda.

SKIPSFART: Lørdag kveld kom melding om at Haugesund-skipet «Hagland Captain» havarerte i samme område som redningsaksjonen til cruiseskipet «Viking Sky» foregikk.

Ni mannskap var ombord, og det ble iverksatt redningsaksjon, der mannskapet til slutt måtte hoppe uti havet for å bli reddet av helikopter.

– Alle våre ni mann ble tatt i helikopter. En mann er litt skadet, men ikke alvorlig, opplyser administrerende direktør i R.G. Hagland, Arne W. Aanensen.

På telefon forteller han at mannskapet er hovedsakelig fra Fillipinene og Polen, mens skipperen, som forlot lasteskipet som sistemann, er fra Norge, men ikke lokal.

– Det som skjedde i går var jo dramatisk, men heldigvis var alle tilgjengelige ressurser på kontoret, forteller han.

Selskapet samlet fort en beredskapsgruppe som holdt kommunikasjonen oppe med redningstjenesten, leverandører og selve båten.

– Vi har dessverre litt erfaring. Vi har levd en stund og kan dette. Det er ikke dagligdags å ha havari. Det har vi ikke hatt på flere år, men ting kan skje. Det var forferdelig vær, sier han.

Arbeidet videre

Nå jobbes det iherdig med å få reddet skipet, som ligger til ankers og venter på en taubåt, men på grunn av at «Hagland Captain» er ubemannet så gir det en ekstra utfordring.

– Nå skal vi se hvordan vi kan få sleper ombord. Vi diskuterer med rederier som har taubåt som er på vei. Når det ikke er noen ombord i båten så er det en utfordring, avslutter han.