– Hadde vært himla skoi å få opplevd et Europacup-eventyr – Hnytt

Siste:

Jostein Grindhaug under FKHs Kick-Off på Oasen.
Jostein Grindhaug under FKHs Kick-Off på Oasen.

– Hadde vært himla skoi å få opplevd et Europacup-eventyr

Flere hundre møtte opp da FKH inviterte til kick off på Oasen lørdag.

NORHEIM: FKH inviterte for første gang til kick off på Oasen lørdag, og rundt 4-500 møtte opp for å ønske laget lykke til i årets sesong.

Trener Jostein Grindhaug ser frem til å endelig få starte sesongen, etter det han kaller for en ekstremt lang oppkjøring.

– Du har egentlig ikke hatt det skikkelige adrenalinet enda. Det kommer først når sesongen er i gang og i kamper som betyr noe. Det får vi kjenne litt på nå mot Viking i morgen, så smeller det til om ei uke. Den siste uken her ser jeg frem til, sier Grindhaug, som satte pris på at så mange møtte opp på Oasen.

– En merker det nå, når du får såpass med oppslutning med FKH-venner som stiller opp og ønsker det alt godt, så vet du at det er noe i gjære, fortsetter han.

Gode treninger

Tross den lange oppkjøringen har FKH hatt gode treninger mener Grindhaug, som ser at han har ei spillergruppe som er lojale.

At de siste brikkene i troppen har falt på plass gjør han ekstra fornøyd, og han er klar på hva FKH må gjøre for å kunne kjempe i toppen.

– Vi må vinne nok fotballkamper, så må du ha litt marginer med deg. Det er mange jevne kamper i Eliteserien, så du må ha evnen til å brekke de jevne kampene til din fordel. Jeg er spent på om vi ha den siste kvaliteten der, sier Grindhaug, og fortsetter:

– Vi har en god tropp, men det kan variere litt fra kamp til kamp. Vi er nok avhengige av de mest rutinerte spillerne at de er tilgjengelige, sier han, og legger til at en er også avhengig av at de yngste spillerne tar nivået.

FKH kick off på Oasen.

Tre fronter

I årets sesong har FKH Europaligaen i tillegg til hjemlig cup og liga å spille om. Om FKH har en bred tropp til å kjempe på alle fronter synes Grindhaug er vanskelig å spå.

– I og med at vi konkurrerer på tre arenaer så kan det gå godt på den ene og slite på den andre. Men jeg håper vi gjør det skikkelig godt i en av de tre turneringene vi er med på, sier han, og legger til:

– Det hadde vært himla skoi å få opplevd et Europacup-eventyr. Det hadde vært fantastisk.

Er mer enn velkomne igjen

Senterleder Dag Einar Solberg holdt vakt ved trappa i andre etasje, og fikk prima utsikt over folkemengden som var på besøk på senteret.

– Vi synes det er kjempegøy, og vi har gledet oss til dette arrangementet. Vi vet jo at FKH er veldig populære, så vi synes det er veldig gøy å få tilrettelegge dette, sier Solberg til Karmøynytt.

– Vi har hele veien hatt en god dialog med FKH og planlagt aktiviteter. Det er jo rettet mot familie og barn. Så vi har samlet inn en del premier fra butikkene her. FKH sine juniorlag står for en del aktiviteter rundt på senteret. Hovedarrangementet er fra 15-16, men det har vært konkurranse og aktiviteter her siden rundt klokken 13, forteller Solberg videre.

Han kaller arrangementet en suksess, og håper på en snarlig gjentakelse.

– Vi er klare hvis FKH skulle ha lyst til å komme her igjen, enten om det er neste år eller senere, smiler han avsluttende.

Senterleder Dag Einar Solberg ønsker FKH velkommen igjen.