Kjærkommen pengegave til Kreftomsorg Rogaland – Hnytt

Siste:

Torleif Ritland overrakte en gave til Silje Kristine Kristiansen i Kreftomsorg Rogaland
Torleif Ritland overrakte en gave til Silje Kristine Kristiansen i Kreftomsorg Rogaland

Kjærkommen pengegave til Kreftomsorg Rogaland

Lokale organisasjoner mobiliserer for at Kreftomsorg Rogaland skal unngå å måtte si opp ansatte.

ÅKREHAMN: Kreftomsorg Rogaland er inne i en svært krevende økonomisk situasjon og risikerer å måtte si opp ansatte.

Organisasjonen som har 11 medarbeidere i Rogaland, deriblant to på kontoret på Oasen, opplevde i fjor en inntektssvikt og må nå iverksette tiltak for å få hjulene til å gå rundt.

– Vi er helt avhengig av gode krefter for kunne drive det arbeidet vi har. Det er et økende antall henvendelser, sier Silje Kristine Kristiansen som jobber i Kreftomsorg Rogaland sin avdeling på Haugalandet.

Torsdag kveld fikk hun overrakt en kjærkommen pengegave på 10.000 kroner fra Vest Karmøy Sjømannsforening, under årsmøtet deres på Åkra. Kristiansen la ikke skul på at gaven var en stor oppmuntring i en krevende tid for organisasjonen som baserer seg på gaver fra private og organisasjoner.

– Vi merker at det er økende støtte. Folk er engasjerte og vil hjelpe. Det setter vi stor pris på, sier hun.

Mange berørte

For den lokale sjømannsforeningen var det et sterkt ønske at årets hoved-donasjon skulle gå til Kreftomsorg Rogaland.

– De gjør en fantastisk jobb, sier Torleif Ritland som fikk æren av å overrekke gavesjekken til organisasjonen.

Han fikk selv kreft for et år siden og har vært gjennom en omfattende behandling siden i fjor sommer. Han fortller at mange i foreningen er berørt av kreft på ulike måter og at lysten var stor til å gi et bidrag.

– Vi er en eldre gruppe her hvor de fleste har vært borti et eller annet. Vi synes det var på plass å støtte Kreftomsorg Rogaland dette året, sier nestlederen.

Arrangerer veldedighetskonsert

En annen som har fått sett hvordan kreften rammer familien, er John Ståle Egge som opplevde at kona ble rammet av sykdommen for en tid tilbake.

Han forteller til Karmøynytt at Kreftomsorg Rogaland har vært til uvurderlig hjelp for familien i en krevende tid, og at han ønsket å gi noe tilbake til foreningen da han hørte at de slet med økonomien. Derfor bestemte han seg for å tromme sammen til en veldedighetskonsert på Mortholmen der lokale artister skal underholde til inntekt for organisasjonen den 18 mai.

– Vi har lagt ut 400 billetter, og salget går veldig bra, sier han.

Arrangementet blir i følge Egge en god gammeldags pop-konsert i havgapet. Blant artistene som deltar er Susan og Hans, FLOP, Kurt Johansen, 2ND Generation og Terje og dei.

– Her er det mange som bidrar for at vi skal få samlet inn et skikkelig godt beløp til Kreftomsorg Rogaland, sier Egge.

Haster

Det store engasjementet varmer de ansatte i Kreftomsorg Rogaland som foreløpig ikke vet hvor mange medarbeidere som blir berørt av de kommende innsparingene.

– Vi vet at det blir nedbemanning, men håper at kontoret her på Haugalandet ikke blir berørt. Men vi vet ikke helt enda, sier Kristiansen.

John Ståle Egge har engasjert seg for å hjelpe Kreftomsorg Rogaland og arrangerer konsert på Mortholmen 18 mai. Arkivfoto