– Hun håper at jeg vil engasjere meg i noe som folk setter pris på – Hnytt

Siste:

Pål Andre Døsen kunngjorde i dag at han gir seg som lokalpolitiker i Karmøy.
Pål Andre Døsen kunngjorde i dag at han gir seg som lokalpolitiker i Karmøy.

– Hun håper at jeg vil engasjere meg i noe som folk setter pris på

Pål Andre Døsen fikk støtte av kona da han bestemte seg for å ta pause fra politikken.

POLITIKK: Pål Andre Døsen har gikk nominasjonskomiteen i Krf beskjed om at han ikke stiller til høstens kommune og fylkestingsvalg.

Den tidligere Frp-politikeren har sittet to perioder i kommunestyret, og er i dag fast representant i formannskapet.

Døsen la i morges ut melding til sine Facebook-venner at han nå tar en pause fra politikken.

«Alt til sin tid, men alt har også sin slutt, eller iallfall en pause. Jeg stiller ikke til valg dette året, jeg hadde veldig lyst til å fortsette en periode til, men i november så gav jeg nominasjonskomiteen beskjed om at jeg ikke stiller til valg. Jeg har vært en politiker som har bydd på meg selv, som har stått i tøffe tak, men alt har sin tid og pris, nå er jeg trett og sliten, og da er det best å stoppe opp og heller være takknemlig for den 12 år lange reisen jeg har fått være med på i Karmøypolitikken, jeg er stolt over å fått være med som folkevalgt», skriver han. 

Når Karmøynytt treffer ham på arbeidsplassen i Veavågen i formiddag har det allerede strømmet på med støtteerklæringer på Facebook-siden hans. Men Døsen forteller at ikke alle tilbakemeldinger har har vært like hyggelige de siste årene. Politikeren valgte tidlig å være en aktiv debattant på Facebook, noe han har opplev som svært krevende

– Jeg har aldri vært personlig og prøvd å svare alle på en saklig måte. Men uansett hva en svarer så hjelper det ikke, sier han.

Fikk støtte av kona

Døsen forteller at krasse kommentarer og debattklimaet har gått hardt innpå ham.

– Jeg ligger og tenker på det når jeg skal sove om kvelden, sier han og legger til at han den siste tiden har tonet ned engasjementet for å få ro rundt seg og familien.

Han forteller at kona har støttet ham i valget om å ta en pause fra politikken etter valget.

– Hun var glad da jeg tok avgjørelsen og sa at hun håper at jeg vil engasjere meg i noe som folk setter pris på. At en blir oppløftet i stedet for å bli trykket ned, sier han.

Tenker på nykommerne

Døsen vil fullføre perioden og støtte opp om Krf i den kommende valgkampen. Samtidig er han bekymret for dem som skal overta og engasjere seg i lokalpolitikken fremover.

– Det blir tøffere og tøffere. Jeg tenker at mange av dem som kommer inn nå, er unge og ikke vant til dette trøkket. Jeg håper de vil klare seg, sier han.