Åkra videre i NM – Hnytt

Siste:

Arkivfoto
Arkivfoto

Åkra videre i NM

Et mål av junior Henrik Simonsen og et selvmål var nok til at Åkra gikk videre i NM på bekostning av 3. divisjonslaget Vardeneset.

FOTBALL: Åkra spilte sin første obligatoriske kamp da de møtte Vardeneset i onsdagens NM-kvalik på Åsebøen kunstgress.

Og selv om dagens Åkra-lag spiller i 4. divisjon var det et tett oppgjør mellom lagene.

Åkras unggutt Henrik Simonsen fikk starte kampen og takket for seg med å sende blåtrøyene i føringen etter bare åtte minutter spilt.

Åkra fortsatte å presse på i første omgang, men et sterkt bortelag holdt unna til pause.

Etter 50 spilte minutter kom utligningen til bortelaget, og Vardeneset tok mer over.

Hjemmelaget skulle likevel få lov til å le sist. Et innlegg fra høyre traff Christian Alstad, som sendte ballen i retning mot mål. Desperate Vardeneset-spillere prøvde å få klarert, men klarte ikke å hindre ballen i å krysse mållinjen.

Etter 80 spilte minutt får Vardenesets keeper direkte rødt kort etter felling av Preben Fauskanger i stor fart. Det påfølgende frisparket blir svakt utnyttet.

Selv om Vardeneset ble redusert til 10 spillere, presset de på i sluttminuttene, og på overtid kunne en avgjøre. Et langskudd fikk en farlig bue, men keeper Haavik reddet mesterlig, og sikret avansement.

– Det er bra tempo i oss

Åkras trener Tore Emberland var godt fornøyd etter kampslutt, og mener det er en perfekt oppvarming til seriestart.

– Vi er bra. Det er bra tempo i oss. Vi begynner å ligne det vi skal ligne på, og vi gjør en god kamp, sier han fornøyd.

Han trekker frem juniorspiller Henrik Simonsen spesielt, som han syntes var «virkelig god» spesielt i første omgang.

Han var selv noe nervøs i sluttminuttene da Vardeneset presset på for utligning.

– Det var det, så begynte det å trekke her på banen. Det var vanskelig å spille i motvind. Og så klart er det også situasjonen at en ønsker å vinne så da gjør en det forsiktige. I stedet for å gjøre de enkle tingene så gjør en det vanskelig. Men jeg synes de jobber godt og står ut, fortsetter han.

Høye ambisjoner

Emberland fortsetter med at en ønsker å komme lengst mulig i NM.

– Å komme inn til første runde og tjene et par kroner til klubben er viktig, men disse guttene er opptatt av prestasjoner så det er først og fremst det. I dag tar vi en skalp på et 3. divisjonslag. Det skal vi være stolte over. Vi ønsker å komme oss opp der og vise at vi har noe der å gjøre.

– Så ambisjonen er å rykke opp?

– Det er eneste ambisjonen vi har, avslutter han med et smil.