Får aggressive e-poster fra motstandere av omkjøringsveien – Hnytt

Siste:

Prosjektleder i Haugalandspakken, Henry Damman (t.v) og seksjonsleder i Statens vegvesen, Ivar Torkildsen.
Prosjektleder i Haugalandspakken, Henry Damman (t.v) og seksjonsleder i Statens vegvesen, Ivar Torkildsen.

Får aggressive e-poster fra motstandere av omkjøringsveien

– Jeg har aldri hatt så mye henvendelser i et prosjekt før som dette. Jeg har aldri vært med på maken, sa seksjonssjef plan og forvaltning i Statens Vegvesen, Ivar Thorkildsen da han i februar orienterte kommunestyret om omkjøringsveien. 

Ovenfor Karmøynytt letter både han og prosjektleder for Haugalandspakken, Henry Damman på sløret over det massive presset, og henvendelsene de har stått i over lang tid i forbindelse med planleggingen av prosjektet. Begge forteller at de daglig mottar e-poster fra motstandere av prosjektet, og at flere av disse oppleves som svært aggressive i fremtoningen.

– Det er ikke direkte trusler. Men det er snakk om ufint språk, som slag under beltestedet som jeg vil kalle det, sier Torkildsen.

Både ham og Damman opplever at det er en liten kjerne av motstandere av prosjektet som er aller mest krevende å ha med å gjøre i det daglige arbeidet, og som opptar mye av arbeidstiden deres.

– Vi ser at de formulerer henvendelsene som spørsmål, men det spiller ingen rolle hva vi svarer fordi de har bestemt seg på forhånd. De er egentlig ikke ute etter å få noe svar, sier Damman.

Nok er nok

Både han og Torkildsen har nå satt foten ned på enkelte av henvendelsene.

– Jeg har måtte gi beskjed at om det fortsetter slik så blir det ikke mer dialog fra oss, sier han.

– Unødvendig

Begge har lang erfaring med store veiprosjekt og er vant til sterkt engasjement hos berørte parter. Men den krasse tonen de har opplevd i forbindelse med omkjøringsveien er en ny erfaring for dem.

– Engasjement tåler vi. Det har vi selv. Men ufinhet er helt unødvendig, sier Torkildsen.