Gir seg som konsernsjef i Hydro - Hilde Merete Aasheim overtar – Hnytt

Siste:

Svein Richard Brandtzæg. Foto: Norsk Hydro ASA
Svein Richard Brandtzæg. Foto: Norsk Hydro ASA

Gir seg som konsernsjef i Hydro – Hilde Merete Aasheim overtar

NÆRINGSLIV: Svein Richard Brandtzæg slutter som konsernsjef i Norsk Hydro etter ti år. Hilde Merete Aasheim overtar stillingen.

Norsk Hydro har i dag sendt ut en pressemelding der det går frem at den nye konserndirektøren vil bli presentert klokken 08.30 i Hydros lokaler i Oslo.

– Sterke lederegenskaper

Aasheim etterfølger Svein Richard Brandtzæg, som har besluttet å tre tilbake etter 10 år som konsernsjef. Byttet skjer etter generalforsamlingen 7. mai, og vil trå i kraft 8. mai 2019.

– Jeg er glad for at Hilde Merete Aasheim har takket ja jobben som konsernsjef i Hydro. Aasheim har en unik kombinasjon av bred industriell erfaring, kommersielt instinkt og sterke lederegenskaper som gjør henne til en perfekt match som konsernsjef for Hydro, sier Hydros styreleder Dag Mejdell i en pressemelding.

– Med mer enn 30 års erfaring fra norsk og internasjonal industri og imponerende resultater knyttet til forbedrings- og endringsprosesser har Hilde det som trengs for å styrke Hydros posisjon som et verdensledende aluminiumselskap, sier Mejdell.

(Saken fortsetter under bildet)

Hilde Merete Aasheim ønsker kronprinsen velkommen under et besøk på Hydro Karmøy. Arkivfoto

Bred erfaring

Aasheim er for tiden konserndirektør og leder for Hydros forretningsområde Primæraluminium, en stilling hun har hatt siden 2008. Hun har jobbet innen industrien hele sin karriere, blant annet i Elkem, Statoil og Hydro, der hun har tilbrakt totalt 12 år. Hun har tidligere vært leder for den globale industriforeningen International Aluminium Institute og Norsk Industri, og vært styremedlem i entreprenørselskapet Veidekke og gjødselselskapet Yara.

– Jeg ser veldig frem til å lede Hydro på veien videre sammen med våre 35.000 kompetente og engasjerte kolleger over hele verden, sier Aasheim.

– Jeg er overbevist om at vi har det som skal til for å gjøre en utfordrende situasjon, for Hydro og den globale aluminiumsindustrien, om til muligheter som vil utvikle selskapet videre.

Lang fartstid

Svein Richard Brandtzæg, som ble administrerende direktør i Hydro i mars 2009, har besluttet å tre tilbake etter 10 år som konsernsjef. Brandtzæg har jobbet i Hydro i 33 år og vil bli i selskapet fram til utgangen av 2019. Han vil fungere som rådgiver for den nye konsernsjefen og Hydros teknologistyre.

– Svein Richard har gjort Hydro til et verdensledende aluminiumselskap med sterke posisjoner i hele verdikjeden og 35.000 ansatte i 40 land. Det inkluderer viktige beslutninger om å gå inn i bauksitt- og alumina i Brasil i 2011 og oppkjøpet av det globale ekstruderingsselskapet Sapa i 2017, som gjorde Hydro til et fullt integrert aluminiumselskap. Brandtzæg er en sann aluminiumentusiast og teknologioptimist. Det kommer tydelig fram både i hans måte å lede på og hans ettermæle i Hydro, sier Mejdell.