Utfordret elever til å engasjere seg i politiske saker – Hnytt

Siste:

Geir S. Toskedal under besøket på Bø ungdomsskole.
Geir S. Toskedal under besøket på Bø ungdomsskole.

Utfordret elever til å engasjere seg i politiske saker

AVALDSNES: – Du kan bli sofavelger, stor i kjeften og du kan kalle alt for dumt og idioti og sitte hjemme. Eller du kan delta politisk. Om to år har dere stemmerett. Da skal dere bestemme hvilket parti dere velger og hvilket program dere har mest tro på sa Geir S. Toskedal til 10-klassingene på Bø ungdomsskole fredag. 

Toskedal som selv har vært elev på skolen var invitert for å fortelle om livet på Stortinget, og benyttet anledningen til utfordre ungdommene til å bli politisk engasjert og benytte seg av stemmeretten når de fyller 18 om to år.

– Hensikten min med å være her er å utfordre dem til å ta stilling til noen spørsmål og samtidig gi forståelse for hva som ligger bak det som våre forfedre har fått på plass av lovverk, skoler, veier og sykehus. Nå legger jeg ansvaret over på dem. Om to år skal de benytte seg av stemmeretten, sier Toskedal engasjert.

– Opptur

I januar vendte han tilbake som stortingsrepresentant som følge av at Krf gikk inn i regjeringen og Olaug Bollestad ble statsråd.

Etter knappe to måneder på Løvebakken føler han at partiet har fått en sentral plass i regjeringen.

– Det har vært en veldig opptur. Vi ser at vi får et helt annet gjennomslag i denne posisjonen. Vi er et fire-prosent parti men plutselig nå i regjering så sitter vi fire partier rundt et bord og blir enige. Det er en helt annen vekting, sier han.