Stolt over røttene på Haugalandet – Hnytt

Siste:

Foto: Tove Marie Sortland
Foto: Tove Marie Sortland

Stolt over røttene på Haugalandet

STAVANGER: Klokken 11.00 i formiddag vigsles Anne Lise Ådnøy til ny biskop i Stavanger bispedømme i Stavanger domkirke. Blant dem som deltar i vigslingsgudstjenesten er H.M. Kong Harald og representanter for kirke og samfunnsliv.

I forkant av dagens begivenhet har Anne Lise Ådnøy vært klar på hva hun gleder seg aller mest til som Stavanger bispedømmes nye biskop.

– Til å treffe folk. Å besøke menigheter og høre hvordan situasjonen er rundt om kring. Det vet jeg gir meg mye å være stolt og glad for, sier hun i et intervju med Stavanger bispedømme.

Født i Haugesund

Og kanskje blir hun å se på Haugalandet om ikke lenge. Da Karmøynytt møtte henne i forbindelse med et besøk i Skudeneshavn i oktober i fjor, la hun ikke skjul på at hun er stolt over røttene sine både på Karmøy og i Haugesund.

– Jeg har hele farsslekta på Haga og en onkel på Torvastad. Og så er jeg født i Haugesund, fortalte hun og la med ett om til skikkelig Haugesund-dialekt.

Det vakte oppsikt og sterke reaksjoner da Ådnøy i januar ble valgt til biskop av Kirkerådet, og dermed gikk i mot innstillingen til landets biskoper og Stavanger bispedømmeråd som ønsket seg prost i Karmøy, Helge Gaard.

Da Anne Lise Ådnøy ble presentert som ny biskop under en pressekonferanse i Stavanger domkirke var hun tydelig på at tankene hennes gikk til kollegaen på Karmøy.

– Jeg vet at det er mange som er glad sammen med meg, og så går hjertet mitt til alle dem som er skuffet. Kanskje særlig Helge som hadde så klart votum, sa Ådnøy som blir den første kvinnelige biskopen i Stavanger. 

Arkivfoto: Prost i Karmøy, Helge Gaard sammen med påtroppende biskop, Anne Lise Ådnøy.