Lokale representanter på Venstres landsmøte – Hnytt

Siste:

May Britt Vihovde, Energiminister Ola Elvestuen  og Øivind-Andreas Kolstø under landsmøtet til Venstre.
May Britt Vihovde, Energiminister Ola Elvestuen og Øivind-Andreas Kolstø under landsmøtet til Venstre.

Lokale representanter på Venstres landsmøte

Øivind-Andreas Kolstø fra Karmøy debuterte nylig som delegat for Rogaland Venstre på landsmøte i Venstre.

POLITIKK: Øivind-Andreas Kolstø har vært medlem av partiet i noen år, men har først blitt mer aktiv det siste året og er nå styremedlem i Karmøy Venstre. Han gledet seg til å møte for også å lære mer om både politikk og organisasjon.

– Det har vært utrolig kjekt å være med for første gang, selv om det har vært mye nytt å sette seg inn i, men i den forbindelse var det fint å reise sammen med en gjeng som er mer rutinerte enn meg, sier Kolstø.

Haugalandet var godt representert i år, med varaordfører i Haugesund, May Britt Vihovde, mens Tysvær Venstres førstekandidat Pauline Vik Vestly og Svein Abrahamsen fra Haugesund deltok som observatører. 

Hav-vind

Som delegat var Kolstø særlig opptatt av det grønne skiftet som må skje for å sikre biologisk mangfold og uberørt natur.

– Vindkraftutbyggingen i det siste har skjedd i rekordfart, og nå må naturen komme først. Jeg ønsket på vegne av Karmøy Venstre å formidle til landsmøtet viktigheten for hele Norge om en videre satsing på vindkraftforskning og utvikling av grønn fornybar energi, sier han.  

Hav-vind er en teknologi i utvikling og Karmøy Venstre mener at det grønne skiftet i større grad bør dra nytte på offshorekompetansen for å få vindmøllene til havs før man beslaglegger mer urørt natur. 

–  Vi må jobbe for å sikre at Karmøy og Haugalandet får en sentral posisjon for energitesting av hav-vind.  MET-senteret på Karmøy må få nasjonal status.  Og vi venter selvsagt på avklaringer når det gjelder Utsira Nord.  Dette vil kunne gi Karmøy en kompetanseheving og et sterkt faglig miljø på sikt i en ganske ny og spennende sektor, sier Kolstø som sammen med May Britt Vihovde tok opp dette med Klima og Energiminister Ola Elvestuen under landsmøtet. 

 – Vi har bedt Elvestuen komme til Karmøy, og Haugalandet, og han har sagt at det vil han gjerne. Han kommer til Skudeneshavn 4. Juli i forbindelse med åpningen av Skudenesfestivalen og selvsagt er temaet kultur-verning av Skudeneshavn. Men hvorvidt det blir tid til andre ting denne dagen vet vi ikke, sier Kolstø.