Største svømmestevne i klubbens 46-årige historie – Hnytt

Siste:

Største svømmestevne i klubbens 46-årige historie

SPORT: Over 300 svømmere i alderen 11 til 16 år er på plass i Karmøyhallen denne helgen når Karmøy svømmeklubb arrangerer Landsdels Årsklassemønstring Vest i svømming i samarbeid med Norges svømmeforbund.

Stevnet som ble åpnet med ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen tilstede fredag ettermiddag, er det største klubben har arrangert i sin 46 år lange historie og fyller hele Karmøyhallen gjennom helgen.

– Det er over 300 deltakere som konkurrerer i fem forskjellige øvelser. Når vi legger til trenere, støtteapparat og foreldre og alt annet, er det rundt 1.000 stykker innom hallen her hver eneste dag, sier stevneleder, Tore Frøyland Jensen.

(Saken fortsetter under bildet)

Stevneleder, Tore Frøyland-Jensen

Inne i svømmehallen er det satt opp en stor tribune for at publikum skal få god plass til å heie frem deltakerne som kommer fra 25 klubber fra Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland. Fra Karmøy svømmeklubb stiller 16 kvalifiserte utøvere.

(Saken fortsetter under bildet)

God profilering

Frøyland-Jensen forteller at det ligger mye dugnadsinnsats bak det store arrangementet.

– Det er mye planlegging og mye dugnadsinnsats for å få dette til å gå i hop. Alle jobber veldig bra og alle er fornøyd med gjennomkjøringen så langt.

– Hva betyr det for klubben å ta et så stort løft?

– Det betyr at vi får profilert oss og at vi viser at vi kan arrangere store stevner. Kanskje vi blir tildelt større stevner av svømmeforbundet senere. Dette er en god test for oss, sier stevnelderen som er fristet til å ta på seg enda større oppgaver i fremtiden.

– Dersom dette er vellykket og svømmeforbundet mener vi gjør en god jobb med arrangementet, så har vi mulighet å søke større arrangementer om norgesmesterskapet og slike ting.

Så langt er han godt fornøyd med prestasjonene både i bassenget og på arenaen forøvrig.

– Vi har veldig mange gode prestasjoner i vannet. Vi har et arrangement som flyter veldig godt nå, så vi er strålende fornøyd med gjennomføringen, sier han. 

Godt besøk i kafeen under svømmestevnet