12 lokale korps klar til å konkurrere – Hnytt

Siste:

Tuastad Vormedal skolekorps under generalprøven fredag kveld.
Tuastad Vormedal skolekorps under generalprøven fredag kveld.

12 lokale korps klar til å konkurrere

Fredag kveld ble det holdt generalprøve på Torvastad.

TORVASTAD: I helgen reiser 12 korps og brassband fra Haugalandet til Stavanger for å delta i Rogalandsmesterskapet for skolekorps.

I den anledning ble det arrangert generalprøve-konsert på Torvastad skole og kultursenter fredag kveld, der Tuastad Vormedal skolekorps, Avaldsnes skolekorps og Torvastad skolekorps viste frem hva de har øvd på i forkant av mesterskapet.

– Det ligger mange timer med øving bak en slik konkurranse. Forrige helg var vi på Stord og hadde seminar, og da ble det øving fra morgen til kveld, forteller korps-mamma og leder i styret til Tuastad og Vormedal skolekorps, Kari Midteide.

Mange fremmøtte på Torvastad skole og kultursenter fredag kveld.

Auditoriet på Torvastad skole og kultursenter var fullsatt av foreldre, besteforeldre og andre som ville høre en smakebit av hva man kan forvente seg av de lokale skolekorpsene denne helgen. En av dem som er ekstra spent på hva som venter i Stavanger er Kristian Thulin som har sitt første år som dirigent i Torvastad skolekorps.

– Det er alltid kjekt å se om man kan gjøre det bra, og så er det fint å kunne måle både fremgang og se om man gjør noe rett. Det er veldig motiverende, sier han.

Både han og styrelederen på Tuastad Vormedal skolekorps er imponert over nivået og deltakelsen fra Haugalandet denne helgen.

– Det ser ut som om skolekorps er blitt in igjen. Og det er tydelig med tanke på hvor mannsterke vi stiller fra denne siden av fjorden, sier Midteide. 

Karmøynytt følger opp med resultater fra Rogalandsmesterskapet i skolekorps i løpet av helgen. 

Tuastad og Vormedal skolekorps er blant deltakerne under helgens Rogalandsmesterskap.