Arrangerte Fuck Cancer workshop – Hnytt

Siste:

Lørdag ble det perlet på hundrevis av de fargerike Fuck Cancer armbåndene.
Lørdag ble det perlet på hundrevis av de fargerike Fuck Cancer armbåndene.

Arrangerte Fuck Cancer workshop

Venninegjengen fra Kopervik samlet lørdag formiddag over 80 mennesker til perledugnad til inntekt for Kreftforeningen.

De åtte venninene fra Kopervik har kjent hverandre helt siden barneskolen. Sammen går de i klubb, og det var der ideen om å perle de populære «Fuck cancer» armbåndene så dagens lys. 

– Vi er rett og slett en «Kåneklubb». Planen når vi kontaktet Ung Kreft var egentlig at vi skulle perle i klubben, istedenfor å strikke og slike ting. Da kunne vi jo støtte en god sak. Men så hadde Ung Kreft ett kriterie, at du måtte holde minst to workshops for å få flest mulig med. Så det er derfor vi er her idag, forteller Silje. 

Idag samlet venninene over 80 friviliige til å bli med på perledugnaden. Selv om antall armbånd ikke er blitt talt opp enda, spår de at det er blitt perlet armbånd til en verdi av 80 000 kroner. Armbåndene blir solgt til inntekt for Kreftforeningen og alle midlene går uavkortet til organisasjonen. 

– Det er slik at alle som perler mer enn ti armbånd får et armbånd selv som takk for hjelpen, og det tror jeg de aller fleste har gjort. Så hvis alle har perlet iallefall ti armbånd, og vi har vært 80 stykk så blir jo det 80 000 kroner, fortsetter Silje fornøyd. 

Denne veninnegjengen fra Kopervik samlet lørdag formiddag over 80 mennesker til workshop til inntekt for Kreftforeningen. F.v. Marianne, Nina, Linbjørg, Silje, Renate, Elisabeth, Anne Elisabeth, Cecilie og Elisabeth.

Trenger ikke alltid være penger
Rundt bordene idag satt det folk i alle aldre, og det er noe damene synes er så fint med nettopp perlingen av armbåndene, det er noe alle kan være med på. 

– Det er jo slik at vi alle er berørt av kreft på en eller annen måte. Her har man mulighet til å gjøre noe nyttig, det er en ting alle kan bidra med. Det trenger ikke alltid være penger en må bidra med, her kan man komme å perle, og til slutt blir det jo penger av det, forklarer venninnene. 

Flere enn de hadde håpet på
At folk var klar til å brette opp ermene og bidra til en god sak var det ikke tvil om. Allerede en halvtime før arrangementet startet begynte det å fylles opp i Koperviks Sanitetsforenings Eldresenter. Og klokken tolv satt det folk og perlet på nesten hver og en stol i lokalet. 

Vennegjengen er helt overveldet over responsen, før dagens dugnad turte de nesten ikke håpe på et så godt oppmøte. 

– Før jeg kom idag så gikk jeg inn på Facebook og så på arrangementet. Da var det 33 som hadde trykt at de skulle, så jeg tenkte vi var heldige om de 33 kom. Men så kom det over dobbelt så mange, smiler Linbjørg.

– Vi trodde vel at det kun kom til å bli oss og de som følte seg pliktige til å komme fordi de kjente oss, ler damene. 

På slutten av dagen var det mange armbånd som var blitt perlet. Damene tipper det er blitt perlet for omlag 80 000,-.

Noen sosiale timer
På bordene i lokalet gikk samtalen lett, og perlearrangementet var noe som falt i god jord. 

– Til meg har de som var her sagt at de kunne tenke seg og hatt dette en gang i måneden. Bare samles her for å prate og perle. Det var kjempekoselig, sier Elisabeth Fjelde som er med i Kopervik Sanitetsforening.

Neste dugnad planlegger damene til høsten og da håper de at enda flere vil ta turen. 

– Vi håper jo at ryktet sprer seg til neste gang og at det da kommer enda flere, sier de og legger smilende til: – Og da er det gjerne litt viktig å få med at ikke alle behøver å komme kl. 12, slik som idag. Da var det fullt hus her. Det er fullt mulig og komme etterhvert også. 

– Hva sitter dere igjen med etter idag? 

– Masse armbånd som må klippes og limes, og det er litt av en jobb, ler venninene før de fortsetter litt mer alvorlig: – Men først og fremst en god følelse av at vi har bidratt med noe viktig. Nå er vi bare spente på hvor mange armbånd det er.