Jubelstemning da beboerne fikk sykkeltaxi i gave – Hnytt

Siste:

God stemning utenfor sykehjemmet da sykkelen ankom.
God stemning utenfor sykehjemmet da sykkelen ankom.

Jubelstemning da beboerne fikk sykkeltaxi i gave

ÅKREHAMN: Flaggene var hentet frem og både ansatte og beboere tok i mot representanter fra Åkra Sanitetsforening og Lions Club Karmøy Vest med jubelrop, da de ankom med den nye sykkeltaxien fredag formiddag.

Sykkelen er en gave fra de to foreningene og skal fremover brukes til å frakte beboere rundt om i nærmiljøet.

– Dette kommer til å bli et godt hjelpemiddel for oss. vi trenger ikke sykle så veldig langt, men ta korte turer i nærområdet hvor man kommer seg ut i frisk luft, sier avdelingsleder, Anne Britt Bentsen.

Video: Første sykkeltur fra sykehjemmet

Hun forteller at en sykkel som dette har stått høyt på ønskelisten i flere år.

– Dette betyr enormt mye for oss. Det er veldig kjekt når det skjer positive ting på huset vårt, og at Lions og Saniteten har lagt ned mange dugnadstimer for at det skal være noe positivt som skjer hos oss, sier hun.

Jomfruturen: Svanhild Larsen fikk æren av å bli transportert rundt på Åkra av Anette Tjøsvoll.

Spleiselag

Sykkelen kostet 78.000 kroner og kjøpet har blitt til etter et spleiselag mellom Åkra Sanitetsforening og Lions Club Karmøy Vest. Begge foreningene forteller at de hadde ønske om å gi en slik sykkel i gave, da de fant ut at de sammen kunne realisere kjøpet.

– Det er ikke bare vi som har gitt den. Det er alle dem som har kjøpt fastelavnsris hos oss, sier Ann Helene Knutsen som er leder i Åkra Sanitetsforening.

– Stor glede

Det samme bekrefter Kjell Harry Alfsvåg i Lions, som sammen med medlemmer har solgt tulipaner og samlet inn penger for å finansiere sykkelen.

– Det er en like stor glede for oss å gi sykkelen, som det er for beboerne og de ansatte å få den, sier han.

Sykkel i 17. mai-toget?

Samarbeidet rundt sykkelgaven har gitt mersmak for de to organisasjonene som røper at de har flere prosjekter på gang fremover som vil komme lokalsamfunnet til gode. Hva dette er vil de så langt ikke røpe. I mellomtiden håper de at beboerne på sykehjemmet vil få mange gode opplevelser langs veiene.

– Jeg håper beboerne kan komme seg ut og få oppleve kaien, den nye parken på Åkra og kanskje være med i 17. mai-toget neste gang, sier Knutsen som selv koste seg under prøveturen fra sanitetshuset og bort til sykehjemmet.

Representanter fra Linons Club Karmøy Vest og Åkra Sanitetsforening kom syklende med gaven fredag formiddag.