Vektløftere inngår samarbeid med politiet – Hnytt

Siste:

Foto: Tysvær Vektløfterklubb
Foto: Tysvær Vektløfterklubb

Vektløftere inngår samarbeid med politiet

Tysvær Vektløfterklubb hadde torsdag kveld besøk av Malvin Kvamme fra politiet. Han informerte de yngste medlemmene om uønskede ting man bør snakke med voksne om.

I tillegg fikk ledelsen i klubben og trenerapparatet en kontaktperson i politiet å forholde seg til, dersom det oppstår behov.

– Vi hadde også en god prat om hvordan ledelsen og trenere skal forholde oss til uønskede ting som gikk på kosttilskudd og da spesielt forbudte midler. Det ble også snakket om trakassering og hets, samt utestengelse av personer, opplyser Dag Rønnevik i Tysvær Vektløfterklubb.

– Mangelen på varsling mellom lag, foreninger og kommersielle studioer ble nevnt som et problem. Kort fortalt håper vi dette er starten på et godt samarbeid mellom alle aktører og viser at vi setter grenser, sier Rønnevik. 

Vil være forberedt

 Han presiserer at de ikke oppretter politikontakten fordi de de opplever seg spesielt utsatt eller frykter slike episoder. 

– Det handler om å være forberedt og å ha et samarbeid og nettverk om en skulle få behov for det. Det er også viktig at om en person er utesteng en plass så skal  en ikke kunne gå til naboen. Dette gjelder spesielt straffesaker. I dag er det ikke noe register på dette, sier Rønnevik som takker politet for godt samarbeid.