– Vi har jo vært veldig gira på dette stedet lenge – Hnytt

Siste:

Butikksjef Hege Storesund.
Butikksjef Hege Storesund.

 – Vi har jo vært veldig gira på dette stedet lenge

Med ballonger, kake og blomster åpnet Ifocus dørene i Centrum Varehus på Åkra torsdag formiddag.

ÅKRA: – Vi har jo vært veldig gira på dette stedet lenge og tenkt at her er det potensiale, sier den ferske butikksjefen Hege Storesund.

At de har valgt seg ut Åkrehamn har heller ikke vært tilfeldig.

– Denne lokasjonen er jo veldig sentralt midt på Åkra. Det er godt med parkeringsplass rundt, synlig fra veien, og hvis det skjer noe på torget så er vi rett i nærheten, forteller hun.

Allerede for to år siden begynte tanken om å etablere seg på Karmøy, og de begynte som smått å se på lokaler.

Med bare en optikerforretning i Kopervik så de markedsmuligheter.

Rett før de kom ut med nyheten om at de skulle etablere seg på Åkra, kom dog en annen optikerforretning, Synsam, med samme nyhet, og har nå etablert seg på Amfi i samme by.

Det tror ikke Storesund blir et problem.

– De har jo et litt annet konsept enn oss, så jeg tenker at det skal være plass til begge to. Det viser at det er et attraktivt område, sier Storesund, og utdyper:

– Vi kjører litt mer på butikk og klinikk og har et veldig tett samarbeid med Ifocus Øyeklinikk i Haugesund. Så i tillegg til å tilby briller og linser så tilbyr vi også operasjon.

Hun forteller også om gode tilbakemeldinger etter at de kom ut med nyheten om å etablere seg på Åkra.

– De har fått mye telefoner i Haugesund og god respons.

Hektiske dager

De siste dagene før åpningen har vært hektiske, der blant annet hyllene kom opp på søndag.

– Det har selvfølgelig vært stressende, slik er det jo rett før du skal åpne ny butikk, men vi har fått masse timebestillinger så vi har allerede åpnet med en del timebestillinger i dag, og i morgen, lørdag og neste uke. Det er veldig bra, så det tyder jo på at det er interesse rundt det. Men det er klart det har vært superhektisk de siste dagene å få i havn alt, forteller hun.

Samarbeid

At en har et samarbeid md øyeklinikken i Haugesund tror Storesund er en stor fordel, og hvis en ser behov for å sende kunden nordover så skal en få time samme dag eller dagen etterpå.

– Vi håper også at vi skal på sikt få en øyelege som skal komme og være her en gang i måneden etter hvert. Det er litt for at de har jo mye folk på Karmøy på etterkontroll og forskjellig. Så det blir at kunden skal slippe å kjøre helt til Haugesund, forklarer hun.