Bjørg Marie Skeisvoll Hereid fra Avaldsnes ble drept på kirkegården – Hnytt

Siste:

Foto: Privat/politiet
Foto: Privat/politiet

Bjørg Marie Skeisvoll Hereid fra Avaldsnes ble drept på kirkegården

HAUGESUND: Det var 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid som døde natt til onsdag etter å ha blitt angrepet av en mann på Vår Frelsers gravlund i Haugesund. 

Den drepte var bosatt i Bærum men vokste opp på Skeie på Avaldsnes.

– Familien hadde hus i Haugesund, der de oppholdt seg en del. 67-åringen har vært lærer i den videregående skolen i Asker og Bærum i 40 år, og pensjonerte seg for to måneder siden. Familien ber nå om respekt for at de ønsker ro til å bearbeide sorgen, opplyser politiet i en pressemelding.

67-åringen ble brutalt overfalt da hun besøkte familiegraven for å legge ned blomster tirsdag. Natt til onsdag døde hun på sykehus av skadene.

Fengslingsmøte
Det vil i Haugaland tingrett i dag klokken 13 bli avholdt fengslingsmøte i saken. Politiet vil begjære mannen varetektsfengslet i fire uker.

Politiet har sendt anmodning til retten om å få oppnevnt sakkyndige for å foreta en rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

– Politiet kan bekrefte at siktede forsøkte å bryte seg inn i et hus i nærheten av sitt eget hjem i forkant av drapet. Politiet presiserer at den avdøde kvinnen ikke har tilknytning til den første hendelsen. Det er på nåværende tidspunkt ikke ønskelig å kommentere hvordan siktede tok seg fra det ene stedet til gravlunden, heter det i pressemeldingen. 

Nye avhør

Politiet opplyser at den siktede ble avhørt i går, men ønsker ikke å gå inn på hva han har forklart.

– Det er ikke planlagt nye avhør av mannen denne uken. I dag vil politiet gjennomføre nye vitneavhør, samt fortsette med rundspørringer, taktiske og tekniske undersøkelser. Det har kommet inn en rekke tips i saken, og politiet vil i arbeidet videre ha fokus på gjennomgang av disse.

Ønsker tips

Samtidig oppfordrer politiet alle som har informasjon i saken om å ta kontakt.

– Det er fortsatt interessant for politiet å komme i kontakt med de som har opplysninger knyttet til hendelsen. Det er opprettet et eget tipsmottak og de som har opplysninger i saken kan rette disse til e-post [email protected] eller ringe politiet på telefon 02800.

Den avdøde kvinnen vil bli obdusert i dag, men det er for tidlig å si når foreløpig obduksjonsrapport foreligger, opplyser politiet.

Foto: Privat/politiet