Fløy med helikopteret for en uke siden: – Så ut som han hadde stålkontroll – Hnytt

Siste:

Bent Ståle Svendsen har jobbet tett med den omkomne helikopterpiloten i flere år.
Bent Ståle Svendsen har jobbet tett med den omkomne helikopterpiloten i flere år.

Fløy med helikopteret for en uke siden: – Så ut som han hadde stålkontroll

TORVASTAD: Nyheten om at helikopterpilot, Jarle Hegerland hadde omkommet i Røldalsfjellene søndag, har vært  tung å bære for Bent Ståle Svendsen.

I mer enn tre år har de to drevet entreprenørvirksomhet sammen, og har også hatt en rekke turer i helikopteret som styrtet. Senest for en ukes tid siden hadde kameratene seg en rundtur over Haugesund.

– Det så ut som om han hadde stålkontroll når han fløy. Jeg stolte fullt og helt på ham, forteller Svendsen.

En drøm som ble oppfylt

Han viser frem flere bilder til Karmøynytt fra turene de har hatt sammen, siden Hegerland tok sertifikat og kjøpte sitt eget helikopter i USA i fjor høst.

– Det var en stor drøm som gikk i oppfyllelse for ham da han tok sertifikat og kjøpte helikopteret, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Dette bildet tok Svendsen da han fløy sammen med Hegerland for en ukes tid siden.

Den tidligere kollegaen forteller at helikopteret ble brukt til alt fra kundebesøk, til turer med venner og bekjente, og ikke minst til hytta i Røldal som betydde så mye for det forulykkede ekteparet.

– Han sa at han brukte helikopteret for å slippe kø og kolonne når han skulle på hytta, sier kollegaen som synes det er uvirkelig at arbeidskameraten gjennom de siste årene har gått bort.

– Det har ikke gått helt opp for meg enda. Jeg kjenner det på meg, så klart.

Svendsen beskriver Hegerland som en oppfinner-type som likte å gå sine egne veier. Han viser blant annet til huset som Hegerland bygget på Torvastad som kunne svinges rundt, alt etter hvor solen befant seg på himmelen.

– Han var en kjekk og oppegående mann som fant på mange artige ting. Han så ingen problemer i noen ting og lagde det som ikke fantes. En skikkelig Petter Smart-type, forklarer Svendsen.

Foto: Gisle Jørgensen/NRK