Vinmonopolsaken og litt til – Hnytt

Siste:

Vinmonopolet i Kopervik.
Vinmonopolet i Kopervik.

Vinmonopolsaken og litt til

MENINGER: Nei og nei, og atter nei står det skrevet om på karten, og litt tja og litt ja. Er det mulig å være så tosjen. Jepp, for her er det få som har vyer for fremtiden. De som styre på, burde snu før de komme te troskodlen, og gå inn igjen te voteringsrommer for her e de mye som ligne om enevelde, og noen har den oppfatningen at de til og med ska bestemma ka Vinmonopolet ska ha i hyllene.

Det stoppe ikkje der, for de lærde dei ska berga sentrumshandelen. Går det ann å væra så tosjen, å tro at Vinmonopolet berga sentrum,  Nope folks, for hvis de hadde flytta te Bygnes så hadde det blitt flere flasker bedre utvalg og lengre åpningstider og for heila søra Karmøy, men dei som har nekta flytting kan sikkert bedre enn dei som drive Vinmonopolet….. eller. Nå slår denne butikkdøden te igjen og de som selje moteklær i Kopparvik ska tømma hyllene. LØP OG KJØP, styrk sentrum for ein dag. Kor månje butikkar har etablert seg i sentrun av Kopparvik siden Polet åpna og begynte å selja mjød i butikken. Ska dei som styre ståkje, og seier nei og nei, styrke setrum med å legga ein del påsar med Karmaydalarer på bordet, for å hindra at motene forsvinner fra sentrum. Det forplikter å gjøra vedtak som ska styrkja sentrum, så nå hjelpe vel dei lærde sikker med å finna nye folk te shappå te Budal. Neste butikk som velge å flytta, får dei annbefaling om å ikkje flytta, elle ka med dei som i framtiå slutta av. Noen poser med Karmøydalarar.  Ka e best for adle på Karmøy.  Svaret e : Ett Vinmopol som dei neste 20 årene har et bedre utvalg, og lengre åpningstider enn i dag. Elle ska Vinmonopolet i sentrum ha kortare åpningstider og mindre utvalg i hyllen dei neste 20 årene. Det kan bli konsekvensene. Hva med å flytta te Stokkastrand, har det vore vurdert mon tro. Tok meg ein tur føre heljå og såg itte høge skjeva i sentrum av Koparvik, nedslående forsøk. 2 pensjoniser som drakk kaffi og bakevarer i disken. Det va det. Bevega meg så vestøve te Åkra, det va det stail på sakene, med flotte høge skjeva i disken og 14 gjester, både store og små.

Så er det nei og nei og tja og ja i aviså te nye veg, sørøve te Åkra.  Som sagt ingen med vyer på Karten. Forslag : Lag en strek på kartet fra sør te nord øve heila Karten, i nærheten av flyplassen med tilkobling til eksisterende veinett og god tillkomst te Stavanger og te Bergen og te Oslo.  Dynamitt Harry og Fylkesmannen fikse detta, men husk nå å få dynamitt Harry te å laga 4 -5 tuneller, spesielt ein tunell te Haugesund fra Vikjå, og ein nye tunell onda Salhus, så sleppe me de evindlige tullet med å  skifa ut broene, dei neste 15 generasjonene.

Fredelig hilsen

Terje Sørhaug