- Det trenger sårt en oppgradering – Hnytt

Siste:

- Vi beklager dette veldig. Det skal ikke skje, sier kulturhussjef Karl Johan Gundersen om kveldens avlyste forestilling. Han hadde selv gledet seg til å få med seg den kritikerroste teaterforestillingen «Verda er ein skandale».
- Vi beklager dette veldig. Det skal ikke skje, sier kulturhussjef Karl Johan Gundersen om kveldens avlyste forestilling. Han hadde selv gledet seg til å få med seg den kritikerroste teaterforestillingen «Verda er ein skandale».

– Det trenger sårt en oppgradering

Det var en beklagende kulturhussjef som møtte Karmøynytt lørdag kveld.

Forestillingen «Verda er ein skandale» skulle vises på Karmøy kulturhus ikveld, slik gikk det ikke. Under forberedelsene lørdag formiddag dukket det opp flere problemer som førte til at forestillingen måtte avlyses. 

– Årsaken er rett og slett at det er en del standardmål på utstyret. Vi hadde rør i taket som var litt for tynne, og dermed passet ikke klemmene til teateret. Vi beklager dette veldig for det skal jo ikke skje. Vi prøvde å tenke ut måter å ordne det på, men det ble for dårlig. Da er det ikke godt nok, rett og slett, forteller kulturhussjef Karl Johan Gundersen. 

Han forteller at deler av utstyret på kulturhuset er gammelt og ikke kompatibel med det utstyret som andre opererer med idag. 

– Det trenger sårt en oppgradering, det ser vi. Vi har absolutt behov for noe nytt nå, fortsetter han og tilføyer: – Nå har vi jo fått et godt samarbeid med Haugesund Teater, og det har vi lyst til å fortsette med. Så dette må repareres og fikses slik at det holder standard. Det er noe vi vil ta tak i kjapt.   

Siste sjanse
Kveldens forestilling var trolig siste mulighet til å få med seg den kritikerroste forestillingen her på Haugalandet. Derfor ble det ekstra trist når det ikke ble noe av. 

– Det opplevde jeg som fryktelig trist. Jeg hadde selv gledet meg til ikveld, det er en flott forestilling. Så var det jo flere som hadde vurdert å få den med seg i Haugesund, og nå får de den ikke med seg likevel. Det er surt, konstanterer kulturhussjefen og opplyser om at alle som har kjøpt billett skal få pengene refundert. 

Som et plaster på såret for den avlyste forestillingen kan Gundersen lokke med flere andre kulturelle arrangement på Kulturhuset utover våren. 

– Det skjer fryktelig mye i regi av Kulturskolen, så de legger beslag på veldig mye av tiden. De skal blant annet ha en vokalkonsert nå på torsdag, forteller han og fortsetter: – Ellers kommer Morten Velde som synger Roy Orbison, det blir konsert med «Guthormsen med band», MiniMoro for barna og «Astroshow» med Knut Ødegård og Anne Mette Sannes, for å nevne noe.