Frp-tillitsvalgt siktet for voldtekt i Haugesund – Hnytt

Siste:

Arkivfoto: Marius A. Haugen

Frp-tillitsvalgt siktet for voldtekt i Haugesund

HAUGESUND: En mann i 20-årene er siktet for voldtekt av en kvinne i 20-årene i Haugesund. Overgrepet skal ha skjedd på et hotell etter en politisk samling i Haugesund sentrum natt til søndag.

Det skal ha vært flere politiske partier til stede på samlingen, i følge politiet.

– Vi mottok anmeldelsen onsdag. Mistenkte ble pågrepet i dag, og fikk da status som siktet. Siktede skal avhøres i dag, sier jourhavende jurist Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet etterforsker nå saken taktisk og teknisk.

– Vi er veldig tidlig i etterforskningsfasen, og vi undersøker nå hva som er skjedd. Vi har foretatt avhør av fornærmede, samt flere vitneavhør. Utover dette kan vi ikke si mer på nåværende tidspunkt, sier Eskeland.

Anbefalte anmeldelse

Mannen som er siktet i saken skal være medlem og tillitsvalgt i Fremskrittspartiet. Fylkesleder Bente Thorsen i Rogaland Frp bekrefter overfor NRK at hun er informert om en «uønsket hendelse» natt til søndag, og at hun anbefalte å anmelde saken etter å ha snakket med de involverte.

– Rogaland Frp har i samråd med lokallagene gjort det vi kan for å bistå og ivareta de berørte. Onsdag ettermiddag ble vi kjent med at saken var anmeldt til politiet. Nå er det viktig at politiet får gjøre jobben sin, og vi vil selvsagt bistå politiet hvis de ønsker det, sier Thorsen til kanalen.