Magisk stemning i Skudeneshavn – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 15
Bilde 2 av 15
Bilde 3 av 15
Bilde 4 av 15
Bilde 5 av 15
Bilde 6 av 15
Bilde 7 av 15
Bilde 8 av 15
Bilde 9 av 15
Bilde 10 av 15
Bilde 11 av 15
Bilde 12 av 15
Bilde 13 av 15
Arrangørene bak forteller om stor pågang rundt kveldens konsert.
Arrangørene bak forteller om stor pågang rundt kveldens konsert.
Bilde 14 av 15
- Dette er sånn som vi digger, vi koser oss, forteller Wilhelmsen og Raknes om kveldens intime konsert.
- Dette er sånn som vi digger, vi koser oss, forteller Wilhelmsen og Raknes om kveldens intime konsert.
Bilde 15 av 15

Magisk stemning i Skudeneshavn

Musikalske perler kom på løpende bånd når Unni Wilhelmsen og Steinar Raknes besøkte sommerbyen denne gufne vinterkvelden.

Mens været ute var grått og surt var det en lun og varm atmosfære på Holmen brygge fredags kveld. Fra scenen fikk publikum servert den ene musikalske godbiten etter den andre.  

– Dette er sånn som vi digger, vi koser oss. Kvelden har vært kjempefin, forteller Unni energisk når hun kommer fra scenen. 

Sammen med Raknes er hun ute på turne i forbindelse med hans albumslipp. 

– Det vi spiller er låter og tekster som betyr noe, for meg i det minste. Så er det relativt løst i fisken, vi prøver å improvisere og ha det gøy på scenen. Prøver å skape liv i låtene. Det er ikke programmert. Vi kan låtene begge to, men vi improviserer innimellom, forteller Raknes. 

På scenen er det kun de to, og en kontrabass. Noe som kan skape utfordringer. 

– Det synes jeg er gøy å se, hva du kan gjøre med en kontrabass og to stemmer. At det kan bli ren magi. Men med slik musikk som vi gjør så kan det ikke være forskjellige agendaer hos publikum. Det kan ikke være sånn at en liten gjeng holder på med noe annet, for da ødelegger de for resten av lokalet. Så vi må holde dem litt i ørene, så håper vi at publikum gjør resten, fortsetter Wilhelmsen, samtidig som hun skryter over kveldens publikum. 

Helt utsolgt
Da kveldens konsert startet var det ikke en eneste billett igjen å få tak i, og arrangørene i Karmøy Jazz og Blues club og Holmen Brygge forteller om stor pågang.

– Det er helt utsolgt, og pågangen har vært stor. Vi kunne sikkert klart å solgt flere billetter også, forteller Anita Hemnes Midbøe. For henne har det lenge vært et ønske å få nettopp Unni til Skudeneshavn: – Unni er ei som jeg lenge har hatt kjempelyst til å ha her på Holmen. Nå fikk vi det endelig til i samarbeid med Sildajazzens venner. Da spiller de her ikveld, så skal de spille på Høvleriet imorgen. 

Og man skal ikke se bort ifra at Wilhelmsen og Raknes vender snuten tilbake mot sommerbyen, de var nemlig mektig imponert. 

– Det regnet mye når vi kjørte hit så vi har ikke fått sett så veldig mye. Men vi har vært med på den ryggingen og kjøringen i de trange gatene her, og dette er jo noe av det ypperste langs den norske kysten. Du finner ikke dette i innlandet skryter hun og tilføyer: – Jeg skulle likt å sett dette her i Juli. 

– Og vi sier ikke det alle steder altså, jeg lyver aldri om sånt, smiler hun.