Faren til fetteren fikk årets pressepris – Hnytt

Siste:

Jakob - far til fetteren vant årets pressepris under Haugesund Journalistlag sin vinterkonferanse. Prisen ble utdelt av leder i Haugesund Journalistlag, Monica Thorsen.
Jakob - far til fetteren vant årets pressepris under Haugesund Journalistlag sin vinterkonferanse. Prisen ble utdelt av leder i Haugesund Journalistlag, Monica Thorsen.
Foto: Henrik Mundal Andreassen, Sunnhordland

Faren til fetteren fikk årets pressepris

- Familien tok opp kampen mot den uriktige og stigmatiserende dommen. Fremst i kampen stod far til fetteren, slik låter deler av begrunnelsen fra juryen.

Under Haugesund Journalistlag sin vinterkonferanse ikveld ble årets pressepris delt ut.

Dette året gikk prisen til Jakob, faren til fetteren. Som i alle år har kjempet sin sønns sak.

– Måten far til Fetteren har brukt media på gjennom mange år, fyller alle krav som skal til for å bli tildelt Haugesund journalistlag sin pressepris. Prisen tildeles i år også på grunn av at han stilte seg til disposisjon for TV2s true-crimeserie om saken og for åpent samarbeid både med lokale og nasjonale media i forbindelse med serien.

 

Les hele begrunnelsen under:
Tildeling av Haugesund journalistlags pressepris i år har en helt spesiell bakgrunn.  Utgangspunktet er den mest dramatiske og langvarige saken som vi lokale journalister noen gang har arbeidet med. Det har handlet om sannhet, oppreisning og rettferdighet.

Norsk politi, norsk påtalemyndighet og det norske rettsvesenet la premissene som førte til at en familie ble splittet og ødelagt.  Mannen som  feilaktig ble tiltalt og dømt for drap, var fetteren til offeret. Bakgrunnen for tildeling av årets pressepris, er Norges mest omtalte drapssak – Birgittesaken.

Til tross for at Fetteren ble strafferettslig frikjent, ble han sivilrettslig dømt. Familien tok opp kampen mot den uriktige og stigmatiserende dommen . Fremst i kampen stod far til fetteren.

I den kampen har media og journalister vært viktige. I tillegg til rettferdighet handlet det også om en uoppklart drapssak. Han har stilt til intervjuer når media har bedt om det og han har ikke minst selv bedt om å bli intervjuet når han har ment at det gagnet hans og familiens kamp. Han har også utfordret og sterkt kritisert oss journalister for ikke å gjøre vår simple plikt med å avdekke og rette opp urettferdighet.

Måten far til Fetteren har brukt media på gjennom mange år, fyller alle krav som skal til for å bli tildelt Haugesund journalistlag sin pressepris. Prisen tildeles i år også på grunn av at han stilte seg til disposisjon for TV2s true-crimeserie om saken og for åpent samarbeid både med lokale og nasjonale media i forbindelse med serien.

HAUGESUND JOURNALISTLAGS PRESSEPRIS 2018 GÅR TIL JAKOB-FAR TIL FETTEREN.