2017: Overskudd 570 millioner kroner - 2018: Overskudd 80 millioner kroner – Hnytt

Siste:

Foto: Norsk Hydro
Foto: Norsk Hydro

2017: Overskudd 570 millioner kroner – 2018: Overskudd 80 millioner kroner

NÆRINGSLIV: Metallverket og Valseverket til Hydro Karmøy hadde i 2018 et samlet overskudd på 80 millioner kroner, noe som er 490 millioner kroner dårligere enn året før.

– Resultatene for fjerde kvartal 2018 preges av høye råstoffpriser og lave metallpriser. Metallverket endte på et underskudd på 78 millioner før renter og skatt, mens valseverket endte på et overskudd på 14 millioner kroner, opplyser Norsk Hydro i en pressemelding.

– Produksjonsmessig leverer vi godt med stabil drift i alle ledd av fabrikken. Men lave metallpriser og høye råvarekostnader trekker kraftig ned, sier fabrikksjef ved metallverket Ingrid Guddal.

Fabrikksjef ved valseverket Pål Tage Endresen sier valseverket leverer et godt økonomisk resultat for fjerde kvartal og oppnådde flere nye rekorder i året som gikk.

–  Vi satt ny produksjonsrekord for våre nøkkelprodukter til elektriske transformatorer og sikret oss en rekordlav skrapproduksjon. Det vi har fått til i året som gikk er en lagseier, sier Endresen.

Satser på bilindustrien

Pressboltstøperiet ved Karmøy er Hydros spesialstøperi, og leverer avanserte løsninger til bilindustrien. I 2018 besto støperiet bilindustriens kvalitetssertifisering.

–  Med denne sertifiseringen er vi i eliten av leverandører til bilindustrien. Vi jobber systematisk for å holde oss ledende, og er glade for de gode tilbakemeldingene vi fikk i fjerde kvartal fra DNV da de gjennomførte sin periodiske sertifiseringsrevisjon innen denne bilstandarden, sier Guddal.

Også valseverket satser mot bilindustrien, som ønsker stadig mer lett aluminium.

– I året som gikk har vi solgt betydelig mer slittet materiale til elbilindustrien til bruk i batterier. Vi har som mål å øke leveransene til bilindustrien og satser på å være en pålitelig leverandør med et godt kvalitetssystem, sier Endresen.