Steinsvikrittet blir seedingritt for Birken – Hnytt

Siste:

Arkivfoto
Arkivfoto

Steinsvikrittet blir seedingritt for Birken

Steinsvikrittet har i 2019 fått betegnelsen som seedingritt for Norges desidert største sykkelritt, Birkebeinerrittet.

– Det var i forrige uke gladnyheten kom på søknaden som ble sendt inn i starten på januar. Stor stas, og et sikkert kvalitetstegn på vårt arrangement, når vi blir valgt ut av alle søkerne, sier Håkon Andrè Waage i Steinsvikrittet. 

– Fra 2014 har Steinsvikrittet blitt arrangert samme dag som Birken eller helgen i forkant. Normalt sett blir seeding gjort to uker før arrangementet, men Birken ønsket i år å åpne for et ritt som lå kun en uke i forkant. Det ble da Steinsvikrittet, forklarer Waage. 

Han håper nå at den nye statusen vil bidra til at enda flere stiller på startstreken .

– Om dette vil gi flere påmeldte til årets arrangement er vanskelig å spå, men med en geografisk plassering midt mellom store sykkelbyer som Stavanger og Sandnes i sør og Bergen i nord, ligger det i hvert fall godt til rette for at noen ekstra vil ta turen, sier han.