– Håper og ønsker at det er noen som kommer og overtar – Hnytt

Siste:

Atle Budal legger ned butikken som har eksistert i 65 år. Arkivfoto.
Atle Budal legger ned butikken som har eksistert i 65 år. Arkivfoto.

– Håper og ønsker at det er noen som kommer og overtar

Siden 1972 har brødrene Atle og Helge Budal drevet Budal Radio sammen i Kopervik. Nå er det slutt, men de håper at bedriften de nærmest har vokst opp i videreføres.

KOPERVIK: Etter 46 og 48 år i arbeid hos Budal Radio pensjonerer brødrene Atle og Helge seg og takker for driften.

– Butikken går som fullt og går som før. Det vi håper og ønsker er at det er noen som kommer og overtar og driver det videre. Det er det som er planen, forteller Atle Budal.

Etter et langt arbeidsliv i familiebedriften takker han for seg og trer inn i pensjonistenes rekker. Det er nemlig andre drømmer som skal realiseres.

– Nå er det gjerne på høy tid at vi tar det ut. Først og fremst vi lvi reise litt. Når du driver for deg selv så fra tidlig av å så var det en uke ferie, kanskje to. Så strakk vi det til kanskje tre uker, sier Atle, som ser frem til mer fritid fremover.

– Rivende utvikling

Atle kom selv inn i bedriften i 1972 og har vært med på det han omtaler som en rivende utvikling i bransjen.

– Det er 46 og 48 år vi har stått. Før det har vi vært en del aktive i butikken, så vi har forholdsvis lang fartstid i bransjen – en bransje som har vært i en rivende utvikling. Det er fantastiske ting vi har opplevd fra da jeg begynte her med å selge svart-hvitt tv til det ble kasse-tv med farge og opp gjennom i dag med en rivende utvikling på nettsystemer og nye produkter stadig vekk som er spennende å drive med, forteller han.

Likevel legger han ikke skjul på at det har til tider vært krevende å holde seg oppdatert.

– Men det er noe som følger med yrket. Vi har jo vært heldige som har fått være med i det og sett hva som kommer litt i fremtiden og vært litt orientert om det slik at vi har hatt mulighet til å forberede oss, fortsetter han.

 Kommer til å savne kundene

På spørsmål om hva han kommer til å savne er det kundene som står i sentrum.

– Det har jo aldri vært kjedelig å gå på jobb. Vi har jo utrolig hyggelig kunder og får god tilbakemelding på det vi driver med. Det er klart at det kan bli et savn. Vi får se hvordan det går og hva som melder seg, så er det gjerne ikke usannsynlig at jeg dukker opp i en eller annen form i butikken igjen, forteller han, og ønsker samtidig å takke kundene som har vært innom.

Håper noen tar over

Den frittstående bedriften startet opp i 1954 av faren og Sverre Vea og har vært en familiebedrift siden. Nå ser det ut til at driften ikke videreføres i familien.

– Dessverre har vi ikke noen som er i posisjon til det. De har utdannet seg andre veier, og det må de få lov til, sier Budal.

– Er det trist?

– Jeg ser ikke så veldig trist på det. Vi har ikke gitt opp. Vi håper at det kan videreføres. Her er det både lokaler og butikk som en kan overta hvis en er interessert, sier han.

Hos Budal Radio er det Panasonic som gjelder.