I morges la sesongens første cruiseskip til kai Haugesund – Hnytt

Siste:

Foto: Tor Andre Johannessen
Foto: Tor Andre Johannessen

I morges la sesongens første cruiseskip til kai Haugesund

HAUGESUND: I syvtiden i morges la cruiseskipet AIDAaura til kai i ved Garpeskjærkaienog og markerte starten på årets cruisesesong i Haugesund.

Ombord i skipet er det 1.300 passasjerer, stort sett tyskere som er på vintercruise til Alta, på jakt etter nordlyset, opplyser Destinasjon Haugesund & Haugalandet.

– Haugalandet skap oppleves og utforskes, så det blir arrangert en rekke utflukter på Haugalandet. Alt fra Åkrafjorden, trugetur i Røldal i øst, til besøk i vakre Skudeneshavn i vest, melder reiselivssjef, Vigleik Dueland. 

Rekordmange anløp

Årets cruisesesong strekker seg fra februar til oktober. I løpet av denne perioden vil 48 cruiseskip, med over 90.000 passasjerer gjeste byen.

– Cruiseskipene som vil besøke byen i år, vil bringe med seg fra det minste cruiseskipet med 100 passasjerer, til det største med 5.700 passasjerer. Det minste er det 87,4 meter lange skipet ”Serenissima” som drives av Noble Caledonia, og som forøvrig er det tidligere Hurtigruteskip ”Harald Jarl”. Det største cruiseskipet som anløper i år, er det 315,8 meter lange skipet ”MSC Meraviglia” . Skipet eies av det italienske selskapet MSC Cruises, opplyser Dueland. 

AIDA Cruises startet også cruiseseongen i Haugesund i februar i fjor.