Nå tilbyr Haugaland Kraft solcellepaneler til kundene – Hnytt

Siste:

Foto: Vestbris
Foto: Vestbris

Nå tilbyr Haugaland Kraft solcellepaneler til kundene

HAUGESUND: Etter å ha gjennomført et pilotprosjekt opplyser Haugaland Kraft at de nå er klare til å lansere solcellepaneler på det åpne markedet.

Kraftselskapet har samtidig inngått et samarbeid med Haugesund Sparebank hvor det tilbys Grønt boliglån til kunder som vil investere i den alternative energikilden.

– Det er unikt i norsk sammenheng. En terskel for å kjøpe solkraft har vært at det er lang nedbetalingstid før investeringen lønner seg. Med produktet vi nå lanserer, kan kunder der det ligger til rette for solkraft, faktisk spare penger på den aller første regningen, sier Olav Linga, konserndirektør i Haugaland Kraft i en pressemelding.

Omfattende tester

Pilotprosjektet har vart i over ett år og omfatter 12 kunder i regionen med ulike solforhold, takvinkler og himmelretninger.

– Det har vært en god erfaring og vi har lært mye. Vi har valgt en meget solid leverandør, og er nå klare til å gjøre solkraftverk til allemannseie i vår region, opplyser Linga.

(Fra Venstre: fra Haugesund Sparebank: Torstein Langeland (Banksjef Kreditt), Bente Haraldson Syre (Adm. banksjef), Lillian Medby (Leder digitale kanaler og kundeopplevelser) og Kathrine Kittang (Markedssjef). Fra Haugaland Kraft: Stein Inge Morisbak (Direktør Utvikling og Digitalisering), Gunn Margareth Lassesen (Direktør Kommunikasjon og Kundetjenester), Olav Linga (Konsernsjef), Kristian Gautesen (Salgs- og forretningsutvikler) og John Harald Jakobsen (Direktør Haugaland Kraft Energi AS) Foto: Haakon Nordvik