Meglerhuset Lea & Partnere etablerer seg på Åkra – Hnytt

Siste:

Truls Lea og Ingeborg Gangsøy Pedersen er på plass ved det nye meglerkontoret på Åkra.
Truls Lea og Ingeborg Gangsøy Pedersen er på plass ved det nye meglerkontoret på Åkra.

Meglerhuset Lea & Partnere etablerer seg på Åkra

ÅKREHAMN: Meglerhuset Lea & Partnere åpner førstkommende mandag avdelingskontor midt i Åkrehamn sentrum. Kontoret er deres første på Karmøy.

– Vi åpner på Åkra først og fremst for å være tilgjengelig for kundene. Vi har hatt lyst til å være representert på Karmøy, både fordi det går på tilgjengelighet for kundene men også fordi det blir kjappere og enklere for oss å møte dem som skal selge og kjøpe boliger i dette området, sier daglig leder, Truls Lea.

Tett på kundene

Han mener beliggenheten de nå har fått i Åkrehamn er midt i smørøyet når de nå skal komme enda tettere på kundene sine i Karmøy.

– For dem som bor nord på Karmøy er det egentlig kort vei til kontoret vårt i Haugesund. Men til lengre sør man kommer på Karmøy blir det mer kjøring. Åkra ligger veldig sentralt og det skjer mye positivt her, sier han.

Kjent lokale

For mange åkrabuer er det nye kontoret deres kjent som både godtebutikk og sist som frisørsalong. Nå har lokalene vært gjennom en total oppgradering og er klar til mandagens åpning.

– Vi håper folk vil ta turen innom på et kakestykke og en boligprat, sier eiendomsmeglerfullmektig, Ingeborg Gangsøy Pedersen.

Hun er selv bosatt på Åkra og er godt fornøyd med å være etablert med meglerkontor på hjemstedet.

– Jeg kjenner Karmøy godt og har nettverk i hele kommunen. Åkrehamn er i vekst og utvikling og kundene er lojale og bruker butikkene her, sier Gangsøy Pedersen som jevnlig kommer til å ha selskap av Lea på det nye kontoret.

(Saken fortsetter under bildet)

Det nye meglerkontoret er et kjent lokale for mange åkrabuer.

Lang omsetningstid

Når det gjelder det lokale boligmarkedet er det ingen hemmelighet at omsetningen går langsommere enn hva bransjen hadde håpet på i en tid med positiv utvikling i næringslivet. Strammere utlånsregler i bankene og stor utbygging av nye boliger er noe av årsaken som spiller inn.

– Vi håper både for Karmøy og resten av Haugalandet at vi skal få mer fart på det. Det har vært slitsomt å være selger lenge, med lang omsetningstid. Vi har i realiteten hatt et flatt marked siden 2013 og 2014. Det er lenge, forklarer Lea.

Han ser at boligkjøperne bruker mer tid og er skeptisk til å kjøpe nytt før de har fått solgt hjemmene sine.

– Det blir naturlig nok et stressmoment dersom man blir sittende med to boliger. Vi liker selvfølgelig best når det går slag i slag med kjøp og salg, men det har vært en propp en stund, sier Lea.

Tilhørighet

Han opplever at lokal tilhørighet og ansatte som er kjent i lokalsamfunnet har stor betydning for kundene.

– Vi tror det er viktigere og viktigere. Vi ser at etter Ingeborg begynte hos oss, så har vi fått flere kunder, særlig på Sør-Karmøy. Vi strekker oss ekstra langt for å være i lokalmiljøet og at kundene slipper å kjøre til Haugesund, sier han.