Får endelig nytt kunstgress på Åkra – Hnytt

Siste:

Den gamle kunstgressbanen på Åkra Stadion er moden for å skiftes ut. Arkivfoto
Den gamle kunstgressbanen på Åkra Stadion er moden for å skiftes ut. Arkivfoto

Får endelig nytt kunstgress på Åkra

Kunstgressbanen i Åkra Idrettspark er inne i sitt 13. år, og moden for utskifting. Nå får den endelig et nytt og mer miljøvennlig dekke.

SPORT: I høst var Rogaland Fotballkrets på befaring på Åkra for å sjekke kunstgressbanen, og da fikk idrettslaget tilbakemelding at den var moden for utskifting.

Den over 12 år gamle banen får dermed nytt dekke før årets sesong i lokalfotballen sparkes i gang.

– Vi er jo kjempehappy for det. På a-lagsnivå så har vi spillere som sliter med å spille på stadion. Banen er veldig hard, så det sliter på rygg og lysker. Når du har mengdetrening så er det ikke godt for kroppen, rett og slett. I tillegg er den blitt humpete, forteller Arild Klæhaug i Åkra Idrettslag.

For a-laget har banen også gitt begrensninger til spillet, forteller Klæhaug, som sier at det blir deilig med ny bane.

Lokal leverandør

Arbeidet med å få ny kunstgressbane på plass har vært utlyst på anbud, og det er den lokale leverandøren Sport Surface fra Torvastad som har fått oppdraget.

I avtalen ligger det også opsjon på ny bane som skal komme i 2020, som skal ligge mellom dagens gamle bane og den nye hallen som står ferdig i slutten av 2019.

– Vi er veldig happy. Da har vi handlet hima. Det har vært et poeng det også, sier Klæhaug, som opplyser at samme firma leverte den eksisterende banen i 2006.

Miljøprofil

Leder av anleggskomiteen, Leiv Røthing Nilsen, forteller at idrettslaget prøver å legge seg på en miljøprofil, og forteller at granulatene er utformet slik at de er mer rektangulære i fasong for å ligge mer på plass.

– I tillegg er det grønne gresset sydd fast i en miljøvennlig duk slik at vi kan dumpe den i vanlig restavfall, sier han, og forklarer at den forrige duken må dumpes i Danmark.

– Vi bruker litt mer penger på det, men vi tenker miljø, sier han.

I tillegg skal idrettslaget få på plass nye LED-lys i mastene som kommer opp i løpet av 2019.

Begge opplyser at det er lokale Åkra Elektriske som mest sannsynlig blir leverandør.

Leiv Røthing Nilsen (leder av anleggskomiteen), Johnny Stava og Arild Klæhaug, Jan Egil Midtskog (fra hovedstyret), Kenneth Flotve (leder fotballavd.) og Leif Torvestad fra Sport Surface. Foto: Åkra IL