Stavagarden opplever stor fremgang – Hnytt

Siste:

Odd Jostein Abrahamsen med moren Brit Abrahamsen.
Odd Jostein Abrahamsen med moren Brit Abrahamsen.

Stavagarden opplever stor fremgang

Rundt to måneder har gått siden Stavagarden etablerte seg på Langåker.

LANGÅKER: En noe forsinket åpning til tross, etter at Stavagarden åpnet dørene på Langåker har pilene pekt oppover.

– Det har vært fantastisk. Masse folk, spesielt torsdag og søndag, sier Odd Jostein Abrahamsen, som har tatt seg en velfortjent pause fra grytene.

– Det er ekstremt mye, men det har vært bra de andre dagene også, så vi kan ikke klage, sier han videre. På disken står det at de er tomt for middag i dag, og Abrahamsen legger til at det er over 100 middager som går ut.

– Det er en del som sitter igjen også, men det er mest take-away.

Utkjøring til eldre

Mandag for to uker siden begynte Stavagarden med utkjøring til eldre, og allerede har de fått rundt 18 stykker som står på listen.

– Vi har blitt forespurt om det siden vi var på Stava om middag og slikt, så derfor har vi begynt å kjøre, forklarer Abrahamsen.

Området de dekker er hovedsakelig fra Skudenes til Åkra, men det kan bli noe utvidet om det er interesse for det.

– Jeg har flere i Kopervik også, men jeg kan ikke bare kjøre en middag dit. Det koster for mye, men kommer det flere så kan jeg selvsagt kjøre til Kopervik også. Men jeg tror ikke vi strekker oss lengre enn til Kopervik, sier han.

Husmannskosten som de serverer blir laget fra bunnen av tror de kan være et godt alternativ til ferdigmaten.

– Utkjøringen betyr at de eldre kan få noe sunn mat i forhold til Fjordland-maten, sier Abrahamsen, som ser for seg at tilbudet kan vokse seg større over tid.

– Vi må nå i hvert fall klare 50 middager til dagen på utkjøring. Men jeg må ha litt slingring, sier han og forklarer at det er utkjøring med middag mellom klokken 12 og 14 og at det blir vanskelig å være på tre steder samtidig.

Abrahamsen forteller at de prøver å variere hva en serverer de enkelte dagene, men det er spesielt en rett som har fått en fast dag.

– Det eneste som er fast er komle på torsdag, sier han.

Brit Abrahamsen gjør klar middagen.