Lørdag kveld oppfylte de guttedrømmen – Hnytt

Siste:

Lørdag kveld oppfylte de guttedrømmen

SKUDENESHAVN: De har spilt på julemarked, Karmøymesterskapet i Pop og Rock og Vinterrock på Torvastad. Men karmøybandet, RETØRN har aldri holdt sin egen helaftens konsert. Inntil lørdag kveld.

Der var bandet med musikere i alderen 16 til 19 år invitert av kulturhuset i Skudeneshavn i forbindelse med konsertserien «Nært og Kjært».

– Det er helt fantastisk. Vi får en kjempemulighet til å vise at Karmøy har en så god rocke og bandkultur som vi har. Det er bare å se til Torvastad hva de får til der. Når vi får mulighet til å spille på en så godt rigga kveld, så er det bare å si takk til arrangørene som har brukt tid på å legge til rette for et amatørband som oss, sier Henrik Høines, gitarist og vokalist i bandet som har tatt et navn de fleste forbinder med en viss pop-suksess på 80 og 90-tallet. 

Men der stopper også likheten.

– Når det kommer til vår egen musikk er den veldig preget av pønk fra tidlig 2000-tallet, forklarer Vegard Grønnestad, bassist og vokalist.

Skriver egne låter

Bandet som for alvor startet satsingen for et års tid siden har så langt fem egne låter på spillelisten.

– Vi spiller den musikken vi selv liker og håper at andre liker musikken vår, sier Vegard.

Energi

Lørdag kveld var det klart for den store begivenheten, der bandet for aller første gang skulle stå på scenen i halvannen time, og der publikum kom, bare for å se og høre dem.

– Det er viktig å ha mye energi og prøve å få publikum til å få samme energien, mener Henrik som ikke er redd for å gi full gass foran publikum.

Viktig arena

Ved inngangspartiet på kulturhuset står kulturhusleder, Kurt Johansen og selger billetter til 60 kroner stykke. Han brenner for å tilby lokale artister der det lokale publikummet kan få et nært møte med nye talenter.

– Jeg har gått med tanken om dette lenge og tenker på at unge uetablerte artister skal ha en arena å eksponere seg på. Fra begynnelsen av har vi tenkt å gjøre det helt edruelig slik at det blir et ekte forhold mellom scene og sal, sier han. 

Første konsert i serien «Nært og kjært» ble arrangert i høst. Fremover blir nye artister invitert til Skudenes hver siste lørdag i måneden.

Se opptak fra lørdagens konsert øverst i saken og bilder under her:

Henrik Høines i aksjon
Adrian Ådlandsvik på keyboard.
Kulturhusleder, Kurt Johansen (t.h)