Toskedal på Slottsplassen: – Jeg er veldig motivert – Hnytt

Siste:

Geir Sigbjørn Toskedal var på plass på Slottsplassen tirsdag formiddag da den nye regjeringen ble presentert. Foto: Ann Kristin Andreassen.
Geir Sigbjørn Toskedal var på plass på Slottsplassen tirsdag formiddag da den nye regjeringen ble presentert. Foto: Ann Kristin Andreassen.

Toskedal på Slottsplassen: – Jeg er veldig motivert

Tirsdag var Geir Sigbjørn Toskedal tilbake i hovedstaden der han er klar for comeback på Stortinget.

OSLO: Da den nye flertallsregjeringen ble presentert foran slottet i Oslo tirsdag formiddag var Geir Sigbjørn Toskedal blant gratulantene som stod fremst i køen.

– Det er en stor opplevelse. Det å få hilse på regjeringen var nesten litt artig. Jeg kjenner de fleste av dem og ble ønsket velkommen tilbake, sier han til Karmøynytt.

– Gleder meg

Toskedal stepper nå inn som vararepresentant for Olaug Bollestad som i dag ble presentert som ny landbruksminister. Dermed overtar kopervikingen plassen hennes på Stortinget for de kommende 2,5 årene.

– Jeg er veldig motivert. Knut Arild (Hareide) ringte meg i går og vi hadde en strålende samtale. Han ba meg komme inn med en gang og ta fatt. Nå gleder jeg meg til å begynne, sier han oppglødd.

(Saken fortsetter under bildet)

Statsminister Erna Solberg og den nye regjeringen på vei ut fra slottet etter ekstraordinært møte i statsråd. Foto: Ann Kristin Andreassen

Mye som skal ordnes

Fra kontorjobb i Karmøy kommune vender han nå tilbake til hybellivet og plassen i nasjonalforsamlingen som han tidligere har hatt i fire år. De kommende dagene handler det meste om sikkerhetsklareringer, nye passord og praktiske ting som å få seg et sted å bo.

– Jeg vet så langt ikke hvilken leilighet jeg får eller hvilket kontor jeg får. Alle disse småtingene må på plass, men de er også de minst problematiske, erkjenner han.

– Løs brikke

For nå er det først og fremst politikken det skal dreie seg om. Etter en svært turbulent høst har Krf sikret seg plass i den første flertallsregjeringen siden Torbjørn Jagland regjerte landet.

– Jeg har forberedt meg så godt jeg kan og printet ut den politiske plattformen på 108 sider. Jeg har lest gjennom den og må først få avklart hvilken komité jeg skal sitte i. Da gjelder det å pugge programmet og hvilke saker som er på dagsorden. Her er det bare å stupe i det.

– Hvilke saker er det du ønsker å jobbe med fremover?

– Dersom alt hadde vært opp til meg så er samferdsel interessant. Jeg var sist i kommunal og forvaltningskomiteen, noe som også var veldig interessant. Ellers blir stolen til Olaug Bollestad ledig i helse, omsorg og sosial, men det er et krevende felt der jeg nesten håper at det kommer inn mer rutinerte folk. Jeg kommer inn som en løs brikke i gruppen nå, så jeg må nesten vente og høre hva de skal bruke meg til, sier han i vinterkulden på Slottsplassen.

Snartur hjem igjen

Han forteller at familien har taklet den brå overgangen på en førsteklasses måte og at hele prosessen har gått svært fort. Fredag bærer det en snartur hjem til Karmøy der han skal innom rådhuset for å runde av prosjektene han har jobbet med i halvannet år.

– Jeg må sortere ut de oppgavene jeg har holdt på med der og inngå en avtale om permisjon og selve sakene det skal jobbes med videre. Avaldsnes har kommet så godt i gang at det er veldig viktig for meg at det får en god fortsettelse.

– Hvor viktig er det at Karmøy nå har fått en fast representant på Stortinget igjen?

– Sist jeg var inne var vi to-tre stykker fra Karmøy. Nå blir jeg alene med Aase Simonsen som er i et vikariat. Det er klart at man får en helt annen kontakt med lokalsamfunnet, ikke bare Karmøy, men også Haugalandet og Rogaland. For meg er det viktig å opptre for hele fylket, understreker han.