Han er ny styreleder i Haugaland Næringspark AS – Hnytt

Siste:

Leif Johan Sevland. Arkivfoto: Marius A. Haugen.
Leif Johan Sevland. Arkivfoto: Marius A. Haugen.

Han er ny styreleder i Haugaland Næringspark AS

NÆRINGSLIV: En ekstraordinær generalforsamling i Haugaland Næringspark AS har i dag valgt nytt styre. Det nye styret består av følgende medlemmer:

Styrets leder er Leif Johan Sevland.Øvrige styremedlemmer er: Jostein Kalsheim, Hege Skogland Mokleiv, Geir Tore Henriksen, Inghild Dorthea Storesund 1. vara Karoline Eldøy 2. vara Arne Haldorsen, heter det i en pressemelding.

Onsdag 19. desember 2018 ble Haugaland Næringspark (HNP) solgt til kommunene Karmøy, Haugesund, Tysvær, Vindafjord og Bokn. Kjøpesummen på 350 millioner kroner er gjort opp ved motregning av lån kommunene hadde til Haugaland Kraft. Eierfordelingen etter salget er som følger: Karmøy Kommune 46,05 prosent, Haugesund Kommune 33,12 prosent, Tysvær Kommune 10,85 prosent, Vindafjord Kommune 7,88 prosent og Bokn Kommune 2,10 prosent.

Fokuserer på kjernevirksomhet

Haugaland Næringspark er Norges største industri- og næringspark med sine 5000 mål og med et havneareal på 133 mål samt ca. 80 meter dypvannskai. Parken er lokalisert mellom to av Norges største byer og samferdselsårer. Den har en unik nærhet til landets mest trafikkerte skipsled. Parken ligger på Gismarvik i Tysvær Kommune.

– Overføringen som nå skjer følger eierstrategien som ble besluttet av kommunene i 2015, uttaler konsernsjef i Haugaland Kraft Olav Linga.

– Haugaland Kraft skulle fokusere på sin kjernevirksomhet og næringsparken skulle løftes ut av konsernet. Det er gjort betydelige investeringer som legger et godt grunnlag for videre utvikling av næringsparken, sier Linga.