Fingertrøbbel for gitarakrobaten – Hnytt

Siste:

Venstrehånden til Roger Pedersen har de to siste årene skapt problemer for den populære gitaristen.
Venstrehånden til Roger Pedersen har de to siste årene skapt problemer for den populære gitaristen.

Fingertrøbbel for gitarakrobaten

– Det går ut over psyken, sier Roger Pedersen. Han frykter for fremtiden som gitarist som følge av store problemer med venstrehånden.

NORHEIM: Han blir omtalt som gitarakrobat og har fått internasjonal anerkjennelse for sine ferdigheter med instrumentet.

Men i løpet av de siste to årene har Roger Pedersen fått stadig større problemer med å håndtere gitarspillingen, noe som har gått hardt innpå den tidligere rockestjernen fra supergruppen «Heaven».

– Det går ut over psyken egentlig. Der har vært hele livet mitt, sier han til Karmøynytt.

– Mister kosen

Pedersen er fortsatt å se på scener rundt om i distriktet, men for gitaristen som tilsynelatende leker seg med instrumentet er det krevende å gjennomføre oppdragene.

– Jeg kan fortsatt spille men det er mye tyngre. Jeg mister kosen når jeg står og tenker på om jeg klarer det denne gangen også, sier han.

– Jeg har vært kjent for teknikk og kunne gjøre hva som helst med gitaren. Det kan jeg av og til i gode stunder, men det er bare i gode stunder.

– Hvordan er det å spille konsert når du har så mye smerter?

– Folk merker ikke noe til det, noe som kan være frustrerende. Folk kommer og sier at de aldri har hørt meg spille bedre. Men det er nok to forskjellige ting ut fra det jeg egentlig kan og det jeg klarer å prestere.

(Saken fortsetter under bildet)

For Roger Pedersen har gitaren preget det meste av tilværelsen helt siden han begynte å spille i ungdommen. Arkivfoto: Kristian Eidesvik

Malerjobb får skylden

Problemene med venstrehånden startet for alvor for to år siden etter en omfattende malerjobb på huset hjemme på Åkra. Lange dager i stigen kombinert med plastikkhansker på hendene skulle vise seg være alt annet enn gunstig kombinasjon.

– Hendene fikk ikke puste og jeg hadde knapt noe følelse igjen i hendene etterpå. Det er nok en viktig del av årsaken, forklarer Pedersen.

Utredninger

Siden smertene begynte å eskalere har Pedersen vært til en rekke utredninger på flere sykehus og hos ulike leger. Han roser fastlegen sin som har henvist til alt som er å oppdrive av spesialister. Fredag fikk han beskjed om at nakke og skuldre skal behandles og at det kan være en kobling i dette området mot hånd og fingre.

– Hva tenker du om fremtiden som musiker?

– Det har stabilisert seg dårlig og jeg vet hva jeg klarer og ikke. Men jeg må bare håpe at det blir bedre.

Trøst på jobben

I mellomtiden handler det om å holde hender og fingre mest mulig unna gitaren, noe som er en prøvelse for mannen som er omgitt av gitarer til alle døgnets tider, både hjemme og på kontoret på Norheim.

– Så lenge jeg har spilt gitar så har jeg spilt 24/7, enten det har vært foran TV eller hva som helst. De siste to årene har jeg ikke kunne gjort det. Heldigvis så har jeg en jobb som går på mye av det samme. Her kan jeg være kreativ, noe som har hjulpet veldig mye. Jeg hadde nok gått på veggene ellers, fastslår han.