– Det var som tatt rett utav fjernsynet – Hnytt

Siste:

Slogmåkane fikk flere sterke opplevelser på turen til India. Foto: Privat.
Slogmåkane fikk flere sterke opplevelser på turen til India. Foto: Privat.

– Det var som tatt rett utav fjernsynet

Forrige helg stod Slogmåkane på scenen under World Fest i Saarang i India og spilte for nærmere 1.500 mennesker. – En helt annen verden, sier slogmåke Svein Sjøen.

KULTUR: I begynnelsen av januar satte en delegasjon Slogmåker seg på flyet med retning mot Østen og India for å spille på en festival.

Mandag forrige uke kom de hjem til gamle, kjente trakter, og en erfaring rikere, med opplevelser som ga sterke inntrykk.

– Det var annerledes og litt surrealistisk. Det var kontraster som var hinsides det vi hadde forventet oss, forteller Svein Sjøen.

– Det var som tatt rett utav fjernsynet. Det var skittent, og mye som vi kanskje kunne kalt fattigdom. En helt vill trafikk og kyr som gikk midt i veien uansett om det var fire felt eller landevei. Det var alt det du hadde hørt om, men som en måtte se for å tro, fortsetter han.

Flere av slogmåkene ble nærmest satt ut av opplevelsen og kontrastene i byen Chennai.

– Vi bodde jo på et rimelig greit hotell, men en skulle ikke mer enn fem minutter utenfor så var du midt oppi India, sier Sjøen.

Her fra konserten på studentområdet.

Sterk mat

Selv om mannskapet var proppet med vaksiner tok de ingen sjanser da de gikk ut for å spise, og selv om maten var noe sterk så gikk det greit, forklarer Sjøen.

– De må vel drepe bakterier på en eller annen måte. Det var sterk men god mat. Vi var voldsomt forsiktige med hvor vi spiste for å ikke bli syke, forteller han.

Sterke inntrykk

Det var ikke bare maten som var sterk. På turen var det spesielt en opplevelse som gjorde inntrykk på Sjøen.

– Vi så en spedalsk tigger. Det var opprivende, rett og slett. Det var vel kanskje det som gjorde mest inntrykk på meg.

Han går fort over på de mer positive opplevelsene de også hadde på turen.

– Vi har jo hatt det utrolig kjekt. Det ha vært en kjekk tur, og vi ler jo mye i den gjengen. Slik har det vært hele veien. Konserten er jo et minne for livet. Vi fikk inderne til å synge «and we all got drunk in Dublin city», sier han og forklarer at det ble spesielt for indere som ikke kan uttale ’r’ eller ’l’.

Slogmåkane fikk også tid til å gå ut for å hygge seg litt.

Stjernestatus

Konserten Slogmåkane hadde ble avholdt på et universitetsområde, og mellom 1000-1500 mennesker møtte opp.

– Det var fantastisk stemning i teltet. Det var ikke musikk som de var kjent med, men den traff og vi gjorde en god konsert til tross for tekniske problemer på arrangørsiden. Det var kjekt, sier Sjøen.

Etter konserten skulle Slogmåkane fraktes ut av området, men da de kom seg ned fra scenen ble de omringet av publikummere som ville ha sin bit av nordmennene.

– Vi kom ned på scenen og ble stående sikkert en time med selfier. Masse folk skulle vite webadresser og Facebook-sider. Å ta selfie var visstnok voldsomt viktig. Jeg har ikke vært med på så mange slefier siden Norske Talenter, forteller Sjøen.

På flyplassen.

Travelt jubileumsår

I år er Slogmåkane 15 år, og Sjøen kan fortelle om et travelt jubileumsår for shantykoret.

– Neste blir vel Polen i februar. Etter det kommer vi til å bruke tid på å få noe ny musikk ut og øve inn nytt show. Det blir en full kalender i 2019 også, sier han.

Og opplevelsen i India blir også foreviget.

– Det blir dokumentarfilm fra India. Hvor den blir vist vet jeg ikke enda, men den kommer vel ut på vårparten tenker jeg, avslutter Sjøen.

Til våren blir det sluppet film fra oppholdet i India.