«Vår gamle vei fremstår nå som en krøttesti» – Hnytt

Siste:

Kenneth Halleland, Karmøy AP.
Kenneth Halleland, Karmøy AP.

«Vår gamle vei fremstår nå som en krøttesti»

MENINGER: Hvorfor i all verden skal jeg bry meg om det er veier på Karmøy eller ikke, jeg bor jo i Røyksund. Jeg har da ingenting på «Holmen» å gjøre, så lenge jeg har Raglamyr seks minutt unna. Seks minutt!

Jeg husker godt når T-forbindelsen pløyde bygda mi i to. Jeg tenkte at nå er det over og ut. Folkemøter ble avholdt opp og i mente. Det som overrasket meg mest var holdningen til de som ble berørt mest av denne inngripen. De skrev ingen avisinnlegg, men de stilte selvsagt spørsmål om hvordan ting kunne gjøres for at resultatet kunne bli best mulig.

Når jeg nå ser tilbake, selv om jeg var aldri så skeptisk, må jeg innrømme at T-forbindelsen er noe av det beste som har skjedd her hvor jeg bor. Tenk at jeg bruker 12 minutt til kommunestyremøtene, mot før en halvtime. Tenk at jeg bruker 30 minutt fra Sjømannsforeningen i Skudenes til nautgarden her hjemme! Det kalles utvikling.

Vår gamle vei fremstår nå som en krøttersti. Jeg kjører gladelig til Åkra for å kjøpe nytt kjøleskap, på samme måte som jeg benytter tilbudene som dukker opp på poteter på Langåker. Hvorfor gjør jeg det? Det er selvsagt fordi jeg bor i Karmøy kommune.

Nå ble det mye snakk om T-forbindelsen, men de fleste ser sikkert parallellene her. Hvis vi virkelig ønsker å utvikle kommunen vår, det være seg i sør eller nord, må vi legge forholdene til rette for det. Vi må ha topp moderne veier, vi må ha det beste som er mulig å oppdrive innen helse og omsorg. Vi må ha mennesker med vyer og evne til å utvikle næringslivet både på land og på sjøen. Jeg er skråsikker på at om noen tiår kommer noen til å si at; «Jøss… de som kom på å bygge disse veiene, må jammen ha vært framsynte».

Innlegget ble først publisert i Facebook-gruppen «Tilhengere av omkjøringsveien fra Ådland til Veasletta».