– En fullstendig absurd situasjon – Hnytt

Siste:

Helge Thorheim (UA)
Helge Thorheim (UA)

– En fullstendig absurd situasjon

Helge Thorheim (UA) understreker at det ikke er snakk om noe omkamp det legges opp til når han sammen med 17 andre kommunestyrerepresentanter ber om konsekvensutredning av sykehjem-rivingen.

POLITIKK: – Jeg vil presisere at jeg aksepterer et vedtak. Så dette er ikke et forsøk på en omkamp, men at man utreder det som konsulenten sa om at dette ikke er uttømmende. Enten det er nybygg eller annet må konsekvensene utredes, sier han.

Frykter lang behandlingstid

Thorheim frykter at riving av det eksisterende sykehjemmet og et nybygg vil bli en tidkrevende

prosess. Han viser til at det både må søkes om rivningstillatelse og at det kan komme krav om ny regulering av området.

– Min bekymring er at det vil ta for lang tid å komme i posisjon med sykehjemmet og få etablert sykehjemsplasser.

– Hvor lang tid kan dette komme til å ta?

– Jeg er ikke overrasket om en reguleringsplan vil ta et par år. Det tar ikke lang tid å tegne den, men det er en del formelle høringsfrister på et slikt arbeid, sier han.

– Ikke noe galt med sykehjemmet

Samtidig er Thorheim opptatt av situasjonen for utskrivningsklare pasienter og andre som står i kø for sykehjemsplass i Karmøy kommune. Han mener ventetiden er helt unødvendig når kommunen allerede har et sykehjem stående i Skudeneshavn.

– Det er en fullstendig absurd situasjon. Her er det to fulle etasjer som står helt rene. Her burde man i full fart fått inn senger og nødvendig utstyr i en av avdelingene og tatt i mot pasientene.

– Men er ikke dette sykehjemmet utdatert?

– Det har vært i full operativ drift inntil i fjor. Det er ingen ting galt med sykehjemmet. Man kan si at det ikke er helt etter dagens standard, men nå må man snart begynne å snakke om hva som er godt nok for pasientene og hva de føler seg bekvem med. Det er tross alt dem og ikke skrivebordsgutta dette handler om, sier han engasjert.