Kan gjøre comeback på Stortinget: – Jeg er mentalt forberedt – Hnytt

Siste:

Seniorrådgiver i oppvekst og kultur i Karmøy kommune, Geir S. Toskedal.
Seniorrådgiver i oppvekst og kultur i Karmøy kommune, Geir S. Toskedal.

Kan gjøre comeback på Stortinget: – Jeg er mentalt forberedt

POLITIKK: Krf´s inntreden i regjeringen kan medføre at Gier S. Toskedal vender tilbake til Stortinget. Dette skjer dersom fungerende leder i Krf, Olaug Bollestad blir tilbudt plass i regjeringen.

Toskedal er 1. vararepresentant til Stortinget og er den som først får telefonen dersom Bollestad blir statsråd i løpet av de kommende dagene.

– I følge loven er hennes plass ledig den dagen hun går inn i regjering. Da er jeg pliktig til å stille, sier Toskedal.

Han har så langt ikke hørt noe fra partiet om dette blir en aktuell situasjon.

– Jeg har ikke blitt orientert eller tilkalt. De holder kortene tett til brystet, sier han.

– Mentalt forberedt

Men skulle telefonen kommer fra Oslo er han klar til å snu seg rundt.

– Jeg er mentalt forberedt dersom det skulle skje og vil kun bruke en dag og to på å komme inn i portaler og komitéarbeid. Jeg har erfaring nok til å gå rett inn i jobben, sier han.

Trives i kommunen

Samtidig understreker Toskedal at han har et avslappende forhold til situasjonen og at han stortrives i jobben som seniorrådgiver i Karmøy kommune der han i hovedsak jobber med Avaldsnes prosjekter. Denne stillingen har han hatt siden han selv valgte å tre ut av rikspolitikken etter forrige valget, da han hadde sittet en periode på Stortinget.

Den nye regjeringsplattformen ble lagt frem under en pressekonferanse torsdag kveld. Deretter ble det klart at Olaug Bollestad tar midlertidig over som partileder for Knut Arild Hareide. Toskedal tror det vil gå flere dager før den nye regjeringskabalen blir presentert, og at det er 50-50 prosent sjanse for at Bollestad trer inn i regjeringen.

– Jeg har det fint og slapper godt av i jobben. Kommer det en telefon får jeg skru på det andre hodet, sier han med et smil.