Klare til å revansjere fjorårssesongen – Hnytt

Siste:

Sportssjef Lena Tyriberget.
Sportssjef Lena Tyriberget.

Klare til å revansjere fjorårssesongen

Avaldsnes har begynt sesongoppkjøringen, og målet er å komme seg høyere på tabellen enn den skuffende fjorårssesongen.

AVALDSNES: De grå skyene så ut til å ha lettet noe over Avaldsnes Idrettssenter, og ny positiv energi har inntatt hallen ved siden av klubbhuset på Skeie.

Inne i hallen har Avaldsnes begynt oppkjøringen med flere nye ansikter, deriblant Stephanie Ribeiro som hadde sin første økt med laget mandag.

– Hun kom fra USA på søndag og hadde sin første økt i dag. Det ser ut som en spennende spiller som vi gleder oss til å jobbe sammen med, sier sportssjef Lena Tyriberget.

Ribeiro spiller spiss, og Tyriberget fikk et godt førsteinntrykk av brasilianeren.

– Hun er en spiller som lukter mål og som er direkte i spillet sitt. Hun håndterer det å være feilvendt og å kunne spille gjennom andre. Samtidig så kan hun avslutte når hun får muligheten. Hun lar seg ikke be to ganger, sier Tyriberget.

Tung fjorårssesong

Etter å ha kommet fra sølv i serien og gull i cupen i 2017 var Avaldsnes klare til å kjempe om nok en topplassering i 2018. I stedet kjempet laget lenge i bunnen av serien, og havnet til slutt på en 9. plass med 21 poeng.

Tyriberget selv ble ansatt i begynnelsen av januar 2018, men var ikke på plass før i begynnelsen av april i fjor.

– Det ble en litt spesiell forsesong som gjorde at vi kom litt skeiv ut treningsmessig. Så får vi litt motgang i starten av sesongen i forhold til skader og resultater. Det gjør at det bli en mental greie. Gjennom sesongen er det kamper som bikker mye mot oss. Det handler ikke om uflaks. Det handler om at vi ikke har vært gode nok på en del ting. Vi fikk ikke maks utav laget eller alle kampene, forklarer Tyriberget og innrømmer at fjorårssesongen ikke er godkjent.

Likevel ser hun positive ting med sesongen som har vært, som at de slapp motstanderen til få sjanser.

– Men det hjelper ikke når motstanderen klarer å score på de to eller tre sjansene de har, kommenterer hun.

Hovedtrener for damelaget, Thomas Dahle, har kommet godt i gang.

Bedre i rute

I oktober i fjor ansatte klubben Thomas Dahle som hovedtrener for Avaldsnesdamene, og har siden jobbet tett med Tyriberget om forberedelsene til årets sesong.

– Vi har kommet godt i gang. Vi har jobbet med spillerlogistikk siden slutten av oktober frem til nå. Vi har fått landet stort sett troppen, så det ser bra ut. Vi er fornøyde med hvordan det ser ut så langt, så handler det nå om å klare å sette det inn i vår filosofi og norsk kultur, forteller Tyriberget, som fortsetter:

– Du vet ikke helt hvordan det funker med en spiller fra Nigeria eller Brasil i Norge, men det er en spennende utfordring i forhold til det å trene et lag som har profesjonelle, utenlandske spillere.

Og gruppa skal Tyriberget fortsette å bygge frem mot treningsleiren i Tyrkia 10-17 februar. Etter det vil en ha et bedre bilde av nivået, men en ting er sikkert:

– Det er helt klart at vi skal høyere opp enn det vi var i fjor. Men vi har ikke satt noe konkret foreløpig, sier Tyriberget om ambisjonsnivået.

Siste samling før treningen er over.

Fokus på troppen

Etter fjorårssesongen har flere valg å forlate Avaldsnes, deriblant lokale Meryll Abrahamsen, So-Hyun Cho, Jordan O’Brien og Luana. På plass har klubben fått nytt blod i allerede nevnte Ribeiro, samt Oliveira, Decker og Ajibade.

– Jeg synes det er artig at Meryll har fått en ny sjanse. Hun ønsket å prøve seg en ny plass selv. Vi skulle gjerne hatt henne med her videre, men at hun ønsker å prøve noe nytt respekterer vi og vi ønsker henne lykke til der, sier Tyriberget, som påpeker at spillere kommer og går hele tiden, og at hun ønsker heller å ha fokus på dem en har i troppen.

Startet prosjekt

Tyriberget har gått stått i bresjen for å få på plass prosjektet kalt Team Haugaland Kraft, som er et prosjekt med fokus på spillerutvikling for jenter født 2003-2004.

– Vi ønsker å sette standarden for spillerutvikling, og ønsker flest mulig gode jente- og kvinnefotballspillere her på Haugalandet. Både inn i de andre klubbene men også forhåpentligvis på sikt så er det lokale spillere som er såpass gode at de kan matche et topp nasjonalt og internasjonalt nivå. Det er målet med det og da må vi som toppklubb ta ansvar både med spillerutvikling og trenerutvikling, forklarer Tyriberget.

Hun påpeker at intensjonene ikke er å plukke fra andre klubber lokalt.

– Vi skal ikke plukke spillere, vi skal være med på å stimulere. Men når du er en toppklubb så er det naturlig at de beste spillerne i området kommer hit, men vi er ikke ute etter å hente dem i første omgang. Vi er ute etter å ha ei gruppe å stimulere og motivere, avslutter hun.

Seriestart for Toppserien er 23. mars. Avaldsnes åpner borte mot Klepp.

Stephanie Ribeiro hadde sin første dag på trening mandag.