I morgen åpner Olalia Fjellstove for sesongen – Hnytt

Siste:

Foto: Einar Fjeldheim
Foto: Einar Fjeldheim

I morgen åpner Olalia Fjellstove for sesongen

36 frivillige hytteverter er klar for å ta i mot besøk når Olalia Fjellstove åpner for sesongen på fredag. Med nye muligheter for å booke overnatting på nett, forventer Haugesund Turistforening enda flere besøkende til Fjellstova denne vinteren, heter det i en pressemelding.

Sesongstart med lite snø

Fredag kveld åpner Olalia Fjellstove for vintersesongen. Fjellstova vil være åpen for overnatting hver helg frem til påske, i tillegg til hele vinter- og påskeferien, med forbehold om været.

Det store snøfallet har latt vente på seg, men det er fremdeles gode muligheter for å ta turen til fots.

– Vi har ennå til gode å få de store snømengdene, men vi har fremdeles lenge igjen av vintersesongen. Det er meldt kaldt vær, og vi gleder oss til å få de samme eventyrlige skiforholdene vi har hatt de siste årene. Og mens vi venter på skiføret er det fremdeles godt føre for alle som vil ta beina fatt, sier Simonsen.

Nå kan også besøkende sikre seg sengeplass på forhånd; Den nye bookingsiden for Olalia er godt profilert på turistforeningens nasjonale nettside, derfor forventes det også enda flere besøkende fra andre regioner utenfor Haugalandet, sier daglig leder i Haugesund Turistforening, Lauren McPherson Simonsen.

– Med muligheten for å reserve rom eller seng på nett, har vi gjort det lettere for dem som ønsker å sikre seg plass. Vi vil fremdeles holde av noen ledige senger for de som ikke har reservert på forhånd. Dette gjør det enklere for gjestene våre, samtidig som det blir mer forutsigbart for våre dyktige frivillige som skal være vertskap på Olalia denne sesongen, sier Simonsen.

Har utvidet menyen

De neste to ukene skal hyttevertene få opplæring før høysesongen. Sammen med fire nye ansatte skal de sørge for kost og losji i hele sesongen. Kafeen vil være åpen hver lørdag og søndag, og hele vinterferien og påskeuken. Menyen er utvidet med både varme retter og søte saker.

– Det er veldig mange som ønsker å bidra til en aktiv sesong med gode tilbud på Olalia, og vi har hatt god respons på rekrutteringsrunden vår etter nye verter. I tillegg har vi også fire nye ansatte som skal stå for driften i store deler av sesongen, sier Simonsen.

For skoleklasser eller andre grupper vil det også være mulig å leie fjellstova i ukedagene.

Olalia drives av frivillige komiteer som sikrer at det praktiske ved anlegget er tilrettelagt og at gjestene får et godt kafè- og overnattingstilbud.

– De frivillige har gjort en kjempejobb, og er klare til å gjøre en stor innsats for en ny, spennende sesong. Vi håper på mye besøk og at flest mulige vil benytte anledningen til å overnatte. Jo mer vi bruker både overnattings- og kafetilbudet, jo mer kan vi få til på Olalia, sier Simonsen.